114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

A FÉRFI PÁRBAJTŐR VÁLOGATOTT EZÜSTÉRMES AZ UNIVERSIADEN

A vívócsarnok továbbra is a magyar sikerektől hangos a 29. nyári Universiaden. Ma már az ötödik érem született meg a vívók részéről Tajpejben.

 A magyar férfi párbajtőr csapat az elődöntőben Dél-Korea ellen aratott győzelmet (25-19), majd a döntőben az oroszokkal találkoztak. A csapat ebben az összeállításban szerepelt: a Szent István Egyetem hallgatója Bányai Zsombor, a Pécsi Tudományegyetem hallgatója Berta Dániel és Siklósi Gergely az ELTE-ről, Cho Taeun Sándor (BCE).

Az első hármas kanyart jól hozták a mieink, két győzelem Bányai és Siklósi részéről, míg Berta vereséget szedett össze.. A magyarok 12-11-re vezettek.

A következő  körben ismét két győzelmet jegyzett a csapat (Bányai és Berta), Siklósi vereséggel zárt, a csapat növelte előnyét 21-19-re.

A záró sorozatban Siklósi 2-0-ra verte Bruevet, de Berta 5-3-ra kikapott Gusevtől. Ekkor még mindig a magyar válogatott vezetett 26-24-re, az oroszoknak addig egyszer sem sikerült a magyarok elé kerülni. Az utolsó párban megismétlődött az egyéni Universiade döntő: az aranyérmes orosz Bidaval találkozott Bányai Zsombor. A végig igen színvonalas döntő méltó befejezésének ígérkezett a befejező párosítás. Szemben az egyéni döntővel itt az orosz volt hátrányban és így neki kellett támadnia, Talán vezető pozíciójánál fogva Bányai  nem volt elég aktív és kezdeményező. Bida dinamizmusa érvényesült, 5-3-ra nyert és felhozta a csapatát 30-30-ra. A döntő találat elérése előtt Bányai volt a kedvezményezett, de az utolsó találat után Bida és csapattársai örülhettek, ezzel egyetlen pillanat akadt a mérkőzésen, amikor az oroszok vezettek. Ez elég volt az aranyhoz, a magyar válogatott második, Bányai két ezüsttel utazik haza.

 

Férfi párbajtőrcsapat. 1. Oroszország, 2. Magyarország, 3. Dél-Korea

 

ATLÉTIKA

GERELYHAJÍTÁS

A férfi gerelyhajítás selejtezőjében RIVASZ-TÓTH Norbert (DE) 75.75 méteres eredményével csoportjában 3. lett, ezzel bekerült a holnap délutáni 12-es döntőbe, ahol a 7. helyen kezdheti a versengést. Augusztus 26-án két hazai, továbbá német, lengyel, moldáv és japán versenyzővel szemben kell jó eredményt elérnie. Norbert nem érte el felnőtt és U23-as magyar rekordját, 83,08 métert, amelyet 2017. július 15-én Bydgoszczban(Lengyelország) állított fel, de majd holnap!

EREDMÉNY: RIVASZ-TÓTH Norbert (DE) 75.75 méter (7. hely)

 

KALAPÁCSVETÉS

NŐI KALAPÁCSVETÉS

A tajvani idő szerint 12:15-kor a női kalapácsvetés selejtezőjében GYURÁTZ Réka (ELTE) 63.38 méteres dobásával másodikként bejutott a holnapi döntőbe. Őt csak a lengyel FIODOROW Joanna előzte meg 67.23 méteres dobással.  Réka legjobb eredménye egy 2013-as ifjúsági magyar csúcs 76,04 m 3 kg-os kalapáccsal, és alig két hónapja felállított U23-as magyar csúcs, 71,27 méter.

EREDMÉNY: GYURÁTZ Réka (ELTE): 63.38 m

 

FÉRFI KALAPÁCSVETÉS

A férfi kalapácsvetés döntőjébe bekerült HALÁSZ Bence délutáni versenyzését többször szakították meg záporok. Bence a 73.79 méteres eredményével a 4. helyet szerezte meg egy háromszoros világbajnok lengyel (rekordja: 83.93 m), egy belorusz és egy moldáv versenyző mögött.

EREDMÉNY:  HALÁSZ Bence (ELTE): 73.79m (4. hely)

 

NŐI 800M SÍKFUTÁS

Elődöntő

Az esti selejtezőn KÉRI Bianka (Pannon Egyetem) hallgatója indult, aki eredményével kvalifikálta magát a továbbjutáshoz.  A holnapi, 25.-i döntőben a 8. helyről rajtolhat. Bianka a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) kiválósága, aki 800 m-en arany-, 400 m-en pedig ezüstérmet szerzett a 2016-os Atlétikai Magyar Szuper Liga döntőjében.

EREDMÉNY: KÉRI Bianka (PE) 2:02.64

 

TAEKWONDO

Női -62kg

GONDA Evelyn Marta (Seneca College) ma reggel a horvát KERNER Nives-sel 9:48-kor lépett tatamira. Az első menetben 4 pontot szerzett Evelin, a második menetben a horvát 8:2-re elhúzott, de GONDA a harmadik és negyedik menetben fölénnyel győzött (6-4, 2-0), így a legjobb 16-ban a thaiföldi KAISORN Pornrak-kal 12:6-os győzelmet ért el. Később az olasz versenyzővel küzdött, és Aranyponttal kapott ki a 4 közé jutásért vívott közdelemben az olasztól, amivel így az 5. helyen végzett.

EREDMÉNY:

GONDA Evelyn Marta (Seneca College) vs KERNER Nives (CRO): 14-12

GONDA Evelyn Marta (Seneca College) vs KAISORN Pornrak (THA): 12:6

GONDA Evelyn Marta (Seneca College) vs ROTOLO Daniela (ITA): 4:5

 

ÚSZÁS

NŐI 200M GYORSÚSZÁS

A helyi idő szerint 9:19-kor kezdődött női 200m gyorsúszás selejtezőjében GYÖRGY Réka, a Virginia Politechnic Institute and State University hallgatója, csoportjában a 2:03.34-es idővel első helyen végzett. Összesítésben ez a 22. helyet jelentette, amivel sajnos nem került be a döntőbe.

Ugyanebben a versenyszámban Verrasztó Evelin (TE) visszalépett.

EREDMÉNY: GYÖRGY Réka (Virginia Politechnic Institute and State University): 2:03.34, 22.hely

 

FÉRFI 200M HÁTÚSZÁS

A reggeli selejtezőben, BALOG Gábor (EDUTUS Főiskola) a csoportjában 2:01.17 idővel a 4. helyen végzett, ezzel az összesítésben 12. helyen kvalifikálta magát a holnapi döntőbe. Gábor a 2017-es budapesti világbajnokságon 100 méteres hátúszásban a 21. helyen végzett, 50 méter háton 27. lett. Versenyszámaiban legjobb eredményét, Európa-bajnoki bronzérmet 200m háton, és 4x100 vegyesben érte le.

EREDMÉNY:  BALOG Gábor (EDUTUS Főiskola): 2:01.17

 

FÉRFI 100M PILLANGÓ

A versenyszámban két Bence is indult. A kétszeres Európa-bajnoki ezüstérmes, a tegnapi 200m pillangó bronzérmese, BICZÓ Bence (EDUTUS Főiskola) a tegnapi hajrá után valószínűleg fáradtan indult neki a 100m pillangónak. A selejtezőben, csoportjában, 54.63 idővel a 3. helyen végzett, összesítésben a 38. helyen. Az Európa-bajnoki bronzérmes PULAI Bence (TE) 52.62 eredményével saját csoportjában szintén a 3. helyen végzett, megelőzve ezzel honfitársát. Ezzel az idővel PULAI 4. helyen bejutott a ma esti elődöntőbe.

EREDMÉNY:

BICZÓ Bence (EDUTUS Főiskola): 54.63 38. hely

PULAI Bence (TE): 52.62 4. hely

 

VÍVÁS

NŐI TŐR CSAPAT

Női tőrcsapatunk friss Universiade bajnokunkkal, KREISS Fannival az élen a mexikói csapattal kezdett, akiket 42:36 arányban legyőztek a lányok, bekerülve a legjobb 4 közé. A következő ellenfél az olasz csapat volt. Akik a mérkőzés végére igencsak elhúztak (HUN:ITA 45:31). A 16 órakor kezdődő bronzmeccset a lengyelek ellen vívták, amelyben a lengyelek 45:31-re legyőzték lányainkat, akik így a negyedik helyen zárták a versenyt. Aranyérmes Olaszország, ezüstérmes Oroszország csapata.

CSAPAT:

BALOGH Orsolya (SE)

KONDRICZ Kata (TE)

KREISS Fanni (University of Antwerpen)

LUPKOVICS Dóra (BCE)

EREDMÉNY:

BALOGH-KONDRICZ-KREISS-LUPKOVICS vs REBOLLEDO M.-HERNANDEZ A.- MEZA OCEGUERA V.

HUN-MEX: 42:36

 

BALOGH-KONDRICZ-KREISS-LUPKOVICS vs PALUMBO F.- CALISSI O.- MONACO B.- DE COSTANZO V.

HUN-ITA: 31-45

KONDRICZ-KREISS-LUPKOVICS vs JELINSKA M.- LYCZBINSKA H.- WALCZYK J.- CHRZANOWSKA J.

HUN-POL: 31-45

 

TENISZ

FÉRFI PÁROS

A KONCZ Barnabás Kristóf (Oral Roberts University) - MADARÁSZ Gergely (Purdure University) férfi páros a tervezettnél később kezdte a mai versenyt a japán IMAI Shintaro-UESUGI Kaito párossal. A Botswanai páros pedig nem állt ki ellenük. Számukra itt befejeződött a verseny.

EREDMÉNY: KONCZ/MADARÁSZ vs IMAI/UESUGI: 0:2 (2:6, 2:6)

 

VEGYES PÁROS

Ezután következett a magyar vegyes páros KAPITÁNY Krisztina (Purdure University)/ MADARÁSZ Gergely (Purdure University), versenye a mexikói DELGADO Alonso/ESPINDOLA Maria párossal, amelyben, igaz csak szerényen, de a magyar páros győzött. A pontállás 2 szett után 44. pont. A páros 26-án játszik a legjobb 8 közé jutásért.

EREDMÉNY: KAPITÁNY/MADARÁSZ vs DELGADO/ESPINDOLA: 2:0 (6:3, 7:5)

 

KOSÁRLABDA

FÉRFI SELEJTEZŐ

A magyar csapat a litván együttest kapta ellenfeléül, akikkel szemben fölényes játékkal nyertek. A csapat eddig három mérkőzésén van túl: Szerbiától 62-70-re kikaptak, Kína is megverte 61-75-re a fiúkat, azonban a Dél-Koreaiakat a fiúk győzték le 91-81-re. Most, a negyedik meccsen pedig sikerült legyőzni a litvánokat. A csapat holnap Mexico csapatával versenyez.

Csapat:

BOGNÁR Kristóf (ELTE)

BUS Iván Krisztián (NYE)

GARAMVÖLGYI Ákos (DE)

KELLER Iván (TE)

KÓSA Tamás (DE)

KOVÁCS Ádám (TE)

KŐVÁGÓ-LASKA Márk (PTE)

PERINGER Balázs (NJE)

POLYÁK László (BCE)

TÓTH Zoltán (EKE)

VÁGVÖLGYI Ákos (SZTE)

WIRTH Ádám (SZTE)

EREDMÉNY: Magyarország vs Litvánia: 65-78

Negyedek:(22:16,16:19,12:10,15:33)

Legjobb dobók: BOGNÁR 13, POLYÁK 11, WIRTH 11

 

ÍJÁSZAT

OLIMPIAI REFLEXÍJ

Bronzmeccs

BANDA Árpádért (ÓE) izgulhattunk ma délután, mivel ezen a versenyén dőlt el, bronzérmet vihet-e haza Tajpejből. Ellenfele a 2016-ban világranglista-vezető, valamint férfi egyéni reflexíj kategóriában világcsúcstartó Dél-Koreai KIM Woojin volt, aki feladta a leckét Árpádnak. Izgalmas küzdelemben, a tőle lehető legjobb formában versenyzett BANDA, akit végül 6:0-ra legyőzött a dél-koreai bajnok, aki bronzérmet szerzett.

Így BANDA Árpád eredményével a negyedik helyen zárta a versenyt és az Universiadet. Aranyérmes a szintén dél-koreai LEE Seungyun, ezüstérmes az orosz BALDANOV Arsalan lett.

EREDMÉNY: BANDA Árpád (ÓE) vs KIM Woojin: 0:6

 

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink