112 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

A diósgyőri várban nyitották meg a világbajnokságot

A megnyitó ünnepség a magyar Himnusz meghallgatásával, a nemzeti lobogó felvonásával vette kezdetét. Ezt követően  bevonult a résztvevő 34 ország küldöttsége, utolsóként természetesen Magyarország csapatával.

Az egybegyűlteket elsőként Dr. Deák Csaba, a szervező bizottság elnöke, a Miskolci Egyetem kancellárja üdvözölte, majd bemutatta az universitas értékeit. Ezt követően reményét fejezte ki, hogy a vendégeknek lesz idejük felkeresni a helyi turisztikai nevezetességeket és a jövőben minél többen visszatérnek majd a borsodi megyeszékhelyre.

Prof. Dr. Kiss Ádám, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség elnöke az egyetemi sportmozgalom fontosságát emelte ki beszédében, de méltatta azokat a fiatalokat is, akik a tanulást és a sportot egyaránt maga szinten művelik.

Kemal Tamer, a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) végrehajtó bizottságának tagja Oleg Matytsin-nek,  a FISU elnökének szavait tolmácsolta, akit lenyűgöztek az eddig tapasztaltak, úgy véli, hogy egy rendkívül magas színvonalú rendezvényen vehetnek részt Miskolcon a tájfutók.

Pfliegler Péter, Miskolc Megyei Jogú Város alpolgármestere megnyitó beszédében hangsúlyozta, hogy ez a világbajnokság már a negyedik nagy tájfutó világesemény a városban. Ezen kívül is egyre több nemzetközi sporteseménynek ad otthont Miskolc, jövőre az egyetemi-főiskolai kosárlabda Európa-bajnokságot rendezhetik meg.

Az ünnepi beszédeket követően a jelenlevők meghallgatták a FISU Himnuszát, miközben felvonták a FISU zászlót.

A versenyzők nevében a finnek kiválósága, Anna Haataja és Tugyi Levente,a magyar csapat versenyzője, a házigazda Miskolci Egyetem hallgatója mondta el az eskü szövegét. A versenybírók nevében Miháczi Zoltán fogadta meg, hogy a szabályok maximális betartása mellett látják el feladatukat.

A protokollprogramot követően a Kapusi Szabolcs vezette, 2003-ban alakult miskolci Vaga Banda társulat tagjai adtak műsort az egybegyűlteknek az utcai szórakoztatás különböző formáiban, a gólyalábas utcaszínháztól a tűzzsonglőr műsorszámig.

Mától már a versenyeké a főszerep!

Hazánkat erős csapat képviseli a világbajnokságon. Az együttes tagja lesz az idei svájci junior világbajnokságon a sprint számban 4. helyen végzett Weiler Virág  (BME), aki a szintén VB csapattag Viniczai Csengével (OE) váltóban 6. helyezést ért el. Mickolc városát a Semmelweis Egyetemen tanuló, de sokáig a Diósgyőri Tájékozódási Futó Clubot erősítő Bertóti Regina mellett a Miskolci Egyetem hallgatója, a Diósgyőri Tájékozódási Futó Club versenyzője, Tugyi Levente lesz, aki az előzetes tervek szerint a sprint és a hosszútáv mellett, valamint a két váltó számban indul, és próbál minél jobb eredményt elérni.

A világbajnokság hivatalos programja :

Július 31., vasárnap: 10:00 – 14:00, sprint távú egyéni verseny -Lillafüred

Augusztus 1., hétfő: 9:30 – 14:30, hosszútávú egyéni verseny - Csanyik

Augusztus 2., kedd:17:00 – 18:00, sprint-váltó - Miskolc belvárosa

Augusztus 3., szerda:10:00 – 14:15, középtávú egyéni verseny - Jávorkút

Augusztus 4., csütörtök: 10:00 – 13:00, váltó – Jávorkút

Képek: MEAFC

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEKBanner
Banner
Banner
Támogatóink