114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

A Debreceni Egyetem győzelmével jubilált a Szarvasűzők

Április 11-én délelőtt dr. Ollé János, az Eszterházy Károly Főiskola nemzetközi és tudományos rektorhelyettese indította el a negyedévszázados Bosch Szarvasűzők váltófutóversenyt, amely egyben a II. Magyar Egyetemi – Főiskolai Váltófutó Országos Bajnokság (MEFOB) is. Az egri Dobó térről induló 12 fős csapatok a Bükki Nemzeti Park csodálatos tájain keresztülhaladva, délután értek célba, a Miskolci Egyetemen. Összesen 62 csapatnak sikerült szintidőn belül teljesítenie a 75 km-es távot.

Az egyetemi és az abszolút kategóriát és ezzel a Magyarország 2015. évi Egyetemi - Főiskolai Váltófutó Bajnoka címmel járó dicsőséget és a Bükk-fennsík legfürgébb Szarvasűzői címet a Debreceni Egyetem „Gyermekláncfűrész” fantázia névvel induló csapata nyerte 4 óra 43 perces idővel. A második helyezett a Szegedi Tudományegyetem (Pajzán Majális, 4 óra 45 perc), a harmadik pedig a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (Boschtorcsapás, 4 óra 53 perc) csapata lett. A hallgatókból és oktatókból álló csapatok versenyének győztese a Pécsi Tudományegyetem (Pécsi Rókák, 5 óra 2 perc) csapata lett. A nekik járó ajándékokat Dr. Deák Csaba, a Miskolci Egyetem kancellárja adta át. Az eredményhirdetés hangulatát Dér Heni fellépése és a Szarvasűzők jubileumára írt dalának flashmob keretében történő bemutatása tette szenzációssá.

A jubileum alkalmából a szervezők korlátozott számú csapat részére nyílt kategóriát is hirdettek, gondolva azokra, akik egykoron hallgatóként indultak és kellemes emlékeket szereztek a Szarvasűzőkön, illetve azokra a futókra is, akik már sokat hallottak a különleges verseny remek hangulatáról, de az eddigi „zárt jelleg” miatt nem volt lehetőségük részt venni rajta. Az Open kategóriát a Vaccsuszirunáj Dream Team nyerte, 4 óra 45 perces idővel – a csapatot dr. Kiss János, Miskolc városának alpolgármestere díjazta.

A befutót követen, amíg a versenyzők a vacsorán pótolták az elvesztett kalóriákat, Horváth Zita, a Miskolci Egyetem általános rektorhelyettese állófogadást adott a kiemelt sportesemény partnerei részére. Az állfogadáson Javier González Pareja, a magyarországi Bosch csoport vezetője – aki egyébként 27 km-t teljesített a versenyből – elsődlegesen a szervezés színvonalát méltatta.  Prof.  Dr. Besenyei Lajos rector emiritus pedig a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség képviseletében beszélt a rendezvény értékeiről, jelentőségéről és létjogosultságáról.

További eredmények az esemény oldalon olvashatóak.

 

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink