114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

A DEAC és TFSE győzelmével zárult a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság

Az egész éves kosárlabda országos bajnokságot helyenként kiélezett és izgalmas meccsekkel a férfiaknál a Debreceni Egyetem, míg a nőknél a Testnevelési Egyetem csapata nyerte meg.

Kedden reggel a hölgyeknél a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság döntőjén Miskolcon gyakorlatilag megismétlődött a tavalyi finálé: a címvédő TFSE és a Debrecen találkozóján dőlt a 2017 egyetemi bajnoki cím. Remek kezdésének és elsősorban Mányoky Judit pazar dobóteljesítményének köszönhetően a TFSE végig vezetve egy színvonalas találkozón legyőzte a jól küzdő, s helyenként jól is játszó Debrecent, s ezzel megvédte egyetemi bajnoki címét. Remek kezdésének köszönhetően a Szeged rajt-cél győzelmet aratott a női bronzmérkőzésen a nagyot hajrázó Közgáz ellen.

A férfiaknál ennél jóval bonyolultabb a volt helyzet, hiszen mind a négy együttes 1-győzelemmel és vereséggel állt az utolsó napi megmérettetés előtt.  Drámai fordulatokban gazdag, színvonalas mérkőzésen a Debrecen legyőzte a Miskolcot, így megvédte bajnoki címét.

 

A férfi torna végeredménye:

  1. Debrecen
  2. Eger
  3. Miskolc
  4. TFSE

 

A női torna végeredménye:

  1. TFSE
  2. Debreceni Egyetem
  3. USC Szeged
  4. Közgáz

 

A Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság férfi és női négyes döntőjének különdíjasai:

 

A legeredményesebb női játékos: Mányoky Judit (TFSE) 84 pont

A legértékesebb női játékos (MVP): Foltin Blanka (Debrecen) 85 IBM-pont

Női All Star csapat: Mányoky Judit, Németh Alma (TFSE), Doktor Anna (Közgáz), Földi Alexandra (Szeged), Foltin Blanka (Debrecen).

 

A legeredményesebb férfi játékos: Varga Imre EKE Eger 62 pont

A legértékesebb férfi játékos: Varga Imre 89 IMB pont

A férfi All Star csapat: Takács Dániel (Miskolc), Tóth Zoltán, Varga Imre (Eger), Boinitzer Dávid (TFSE), Pék Dávid (Debrecen)

 

Fotó: Práczki Péter

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink