114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

A csehek is túl erősnek bizonyultak az Universiadén

A magyar válogatott jól kezdte a mérkőzést, ám a helyzetek kimaradtak, Csehország pedig koncentráltan játszott és végül 7-0-ra nyert.

Vas Márton vezetőedző Dobos Kristófot (University of Nevada Las Vegas) állította a kapuba erre a mérkőzésre, és végrehajtott néhány cserét a sorok összetétében is. Könczei Áron (ÁTE), Szlama Dániellel (TE) és Schmál Kristóffal (METU) került egy támadótrióba, míg Lőczi Árpád (ELTE),  Turbucz Martinnal (ELTE) és Erőss Zoltánnal (Curry College), Csiki Attila (BGE) és Varga Tamás (BGE) pedig Tóth Renátóval (Babes Bolyai Tudományegyetem) ment. A negyedik hármas nem változott. A bekkpárok így álltak fel: Inglis (TE) és Bukor (BGE), Lakatos (ELTE) és Bernáth (BGE), Bálint (ÓE) és Oroszi (SE), Darabos (University of Nevada Las Vegas) és Herner (University of Main).

Az első percekben támadólag lépett fel a magyar csapat, Lőczi (ELTE) a második shiftben nagy lehetőséghez jutott, közvetlenül utána kihagyta helyzeteit Tóth (Babes Bolyai Tudományegyetem) és Varga (BGE) is. Csapatunk emberelőnybe került, többször gólt szerezhetett volna, nem ment be semmi, Varga kísérletét nagy bravúrral hárította cseh kapus. Erőss Zoltán (Curry College) büntetőt lőhetett a 12. percben, miután hátulról szabálytalankodtak vele, ez is kimaradt. Egy percen belül a csehek megszerezték a vezetést egy kék vonalas lövéssel. Ezt követően is hajtottak a magyarok, Bálint (ÓE) lőtt kétszer, hiába, majd ismét az ellenfél volt eredményes a 18. percben. Így bár jól játszott a magyar válogatott, 0-2 állt a táblán az első szünetben.

A második játékrészt lendületesebben kezdték a csehek, de a mieink jól védekeztek, keményen dolgoztak, nem mondtak le az ellentámadásokról sem. A harmadik cseh gól a 30. percben született, a negyedik a 34.-ben, ezt követően Vas Márton kapust cserélt, Gadácsi János (BME) érkezett Dobos  (University of Nevada Las Vegas) helyére. Csiki lépett ki, szabálytalanul birkózták le, ám az emberelőny most hátránynak bizonyult, a csehek értek el gólt belőle, ezzel 5-0-ra vezettek. Könczei (ÁTE) és Szlama (TE) vitt végig ígéretes kettő-egyes akciót, a lövés nem talált célt.

A harmadik harmad magyar emberelőnnyel kezdődött, ez is kimaradt, a túloldalon Gadácsinak (BME) kellett szólót védenie. Válogatottunk még két alkalommal játszhatott fórban, ezekkel a lehetőségekkel sem élt. A csehek hatodik gólja magyar védőről pattant be egy centerezés után, a hetediket az utolsó percben lőtték, így állítva be a 7-0-s végeredményt.

Vas Márton vezetőedző, Magyarország: “Kifejezetten jól kezdtünk, a mérkőzés elején úgy tűnt, hogy a megfelelő tanulságokat vontuk le az Egyesült Államok eleni vereségből. A második harmadban azonban lejtőre kerültünk, és nem tudtunk megkapaszkodni. Az utolsó játékrészben igyekeztünk visszajönni a meccsbe, de a cseh válogatott ekkor jól játszott, és egy gólt sem engedélyezett nekünk.”

Jakub Havel vezetőedző, Csehország: “Nagyon gyengén kezdtünk, rengeteg hibát követtünk el a mérkőzés elején, de a kapusunk kisegített minket kiváló teljesítményével. Azt gondolom, a különbség nem reális, a magyar csapat, ahogy vártunk is, erősebb volt annál, mint amit a végeredmény mutat. De a lényeg, hogy nyertünk, ez volt a célunk.”

Turbucz Martin (ELTE): “Nagyon jól kezdtünk, az első harmadban ledolgoztuk a cseh csapatot, olyan gólokat tudtak csak szerezni, amiket mi adtunk nekik, a helyzeteinket pedig nem tudtuk belőni. Utána mintha azt hittük volna, hogy meglesz a meccs. Ehelyett megint bebizonyosodott, hogy hatvan percen át kell dolgozni, hogy jó eredményt érjünk el. Fejben vannak a legnagyobb problémáink, ott kell lenni mentálisan és fizikálisan is. A következő riválisok is magasabb szintet képviselnek, teljes mértékben koncentrálni kell ellenük.”

Schmál Kristóf: “Teljesen másképpen álltunk bele a meccsbe, mint az amerikaiak ellen. Letámadtuk őket, blokkoltunk, amit az előző meccsen kevésbé csináltunk. Csapatként játszottunk, középen nem hagytunk nekik sok területet. Ezért az első fele jól sikerült a mérkőzésnek. A második felében már nem működtünk egységesen, ez volt a legnagyobb problémánk.”

Németh Árpád: “Az én játékom ez, próbálok sokat korcsolyázni, sokat blokkolni, mélyre juttatni a korongot. De így is volt két hibám, amelyek gólokhoz vezettek. Harminc percig jól játszottunk, utána sajnos elkezdtünk egyénieskedni, más irányba menni, mint amit az edzők kértek tőlünk.”

Egy győzelemmel és két vereséggel álló Universiade-csapatunk Oroszország ellen folytatja a csoportkört csütörtökön.

Az orosz együttes talán a legtapasztaltabb a tornán, keretének tagjai szerepelnek a legmagasabb szinten a mezőnyből. Céljuk, hogy megnyerjék a viadalt, ahogy az már a legutóbbi nyolc Universiadéból hatszor sikerült is nekik.

A program

Március 1.: Magyarország–Japán 3-2
Március 3: Egyesült Államok–Magyarország 8-1
Március 5.: Csehország–Magyarország 0-7
Március 7.: Magyarország–Oroszország 10:00
Március 8.: Szlovákia–Magyarország 03:00

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink