114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

A BME futsal csapata sikeres felkészülés után szombaton indul a Futsal Európai Egyetemek Bajnokságára

A Műegyetem futsal csapata, a BME-BT FC nyitja az idei magyar érdekeltségű EEB szereplések sorát. A torna kezdete előtt bekukkanthatunk a kulisszák mögé a többszörös válogatott Csernai Gábor edző segítségével.

A BME futsal csapata évek óta meghatározó szereplője a hazai futsal életnek. Idén az NB2 nyugati csoportjának alapszakaszát magabiztosan nyerték, és a végső bajnoki cím reményében vágtak neki a rájátszásnak. A játékosokat tovább erősítette az, hogy olyan, az egyetemi sport- és sportélet iránt elkötelezett cégek álltak a csapat mögé, mint a BT (British Telecommunications) és a Loxon. A rájátszás ugyan végül nem úgy alakult, ahogy szerették volna, de az egész bajnokságot uraló kiélezett küzdelem dacára a dobogó második fokára állhattak fel. A fiúk a Budapesti Egyetemi Futsal Bajnokság final four döntőjében vigasztalódhattak, ahol a Testnevelési Egyetemet végül hosszabbításban legyőzve végre felállhattak a dobogó legmagasabb fokára, elérve immár a legfényesebben csillogó érmet.

 

A május közepével véget érő NB2-es szezon után a csapat már csak az Európai Egyetemek Bajnokságára fókuszált, és 2 hónapon keresztül tudatosan készültek a megmérettetésre. Csernai Gábort, a csapat edzőjét kérdeztük erről az időszakról és az esélyekről.

 

Idén kiélezett küzdelemben 2. helyet értetek el az NB2-ben. Mekkora az átfedés az ottani, és az EEB-re kiutazó keret között?

A Törökországba utazó keret egyik fele az NB2-es bajnokságban, míg a másik fele az egyetemi bajnoki tornasorozatban szerepelt. A felkészülés alatt sikerült egy csapattá formálni őket, még úgy is, hogy külön bajnokságban edződtek.

 

Hogy értékeled a csapat elmúlt 2 hónapjának felkészülését? Mire fókuszáltatok az edzéseken?

Egyértelmű cél volt, hogy az összes taktikai elemet mindenki tudja, kiélezve a pontrúgások rögzítésére, illetve megtanulására. Emellett természetesen a csapattá formálás is fontos szempont volt. Szerintem minden szempontból sikeresnek tekinthető a felkészülés. Nem maradt más hátra, mint a mérkőzéseken a kellő koncentráció megtartása.

 

Játékosként többször játszottál a nemzeti válogatott színeiben. Mi a fő különbség egy nemzetközi torna, és egy hazai kupa között?

Talán a legszembetűnőbb a mérkőzéseken tapasztalható sebesség különbség, ami a játékosok nagyobb futó teljesítményének, gyorsaságának köszönhető. Persze ez nagyban függ majd attól, hogy a mi egyetemistáink milyen sebességhez szoktak. Edzéseken mi ehhez a sebességhez próbálunk felnőni, remélhetőleg sikerrel.

 

Köszönjük az interjút. Sok sikert kívánunk a csapatnak!

 

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink