114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

A Balaton sportos oldala

A fél ország a nagy tavaink partján tölti pihenőidejét a hőségben. Mutatjuk, mik a lehetőségeid, ha a Balaton-parti chillezést mozgásra cserélnéd.

Olvasási idő: 4 perc

A vízi sportok rajongóinak a Balaton maga a paradicsom. A vitorlázás, kajak-kenuzás, wakeboardozás, de a windsurf, kitesurf és a standuppaddle (SUP) kedvelői számára is ideális terep a hatalmas vízfelület. Az északias szelek néha nyáron is akár több napon keresztül borzolják a tó hullámait. Ilyenkor a fürdőzők kimenekülnek a lehülő vízből, míg a szeles sportok kedvelői lelkesen veszik birtokba a tavat. A szél erejét egy deszkán állva tapasztalhatjuk meg igazán windszörfözés azaz széllovagás, illetve kite-szörfözés közben.

 

A széllovaglás bonyolult sportág, de az alapokat egy pár napos tanfolyam keretén belül is el tudjuk sajátítani, melyre remek lehetőségeket kínál a Balaton. A tanfolyam azért is hasznos, mert az utolsó napon vizsgát tehetünk, amivel nemzetközi szörfigazolványt szerezhetünk. Ezzel az igazolvánnyal a későbbiekben akár külföldön is gond nélkül bérelhetünk majd szörf felszerelést.

 

Szörf oktatás és bérlés:

SURF PRO CENTER windsurf iskola – Balatonfüred

Partivilla Surf Center – Balatonboglár

Viharsarok katamarán és szörf iskola – Balatonföldvár

Balatonfenyvesi Vízisport Centrum

SurfGuru Windsurf Oktatási Centrum – Balatonkenese

Zamárdi szörfiskola és szörfkölcsönző

Club Aliga Windsurf És Kitesurf Center

SUP Center Balaton

 

 

Bringával a nagy tavunk vidékén

A Balaton körül futó, több mint 200 km hosszú kerékpárút (bringakörút) számos élményt rejt az aktív, sportos szemléletű érdeklődők számára. A 95 kilométer hosszan kiépült önálló kerékpárút főként az északi partot gazdagítja. A déli part nagy részén a bringakörút kis forgalmú utcákon és összekötő utakon halad, itt fokozottan kell ügyelni a velünk együtt közlekedőkre. A könnyebb szakaszokat a déli parton találjuk, itt ugyanis a kiépített kerékpárút többnyire sík területen halad. Az északi parton azonban kisebb-nagyobb emelkedőkre kell számítani.

 

Bringakölcsönzési tippek:

Bike Balaton Kerékpárkölcsönző – Siófok

Bike Balatonfenyves

Tempo Kerékpárszaküzlet - Balatonfüred

Bringa Bár – Tihany

Bike Extrem Kerékpárüzlet és szervíz – Balatonfüred

ECO BIKE Rent&Shop – Balatonfüred

Hotel Katalin Kerékpárkölcsönző – Gyenesdiás

On2wheels – Révfülöp

Bakony & Balaton biciklikölcsönző hálózat ->

Bringa kölcsönzési pontok: Várpalota, Veszprém, Tapolca, Somló, Halimba, Balatonkenese, Balatonalmádi, Zirc, Nemesvámos, Kapolcs, Dörgicse, Aszófő, Pénzesgyőr, Sümeg, Megyer – egyéni nyitva tartással érhetők el.

 

Túrázóknak

A Balatont felfedezni túrázva is ajánlott. Természetesen nem a tűző napon, 35 fokban kell nekivágni egy kimerítő teljesítménytúrának, a legtöbb település rövidebb, természeti értékekben gazdag látnivalókkal kecsegtet, amiket reggel vagy a lemenő nap fényében felfedezni sokszor felér egy bakancslistás élménnyel.

Böngéssz igényeid szerint túrautat itt.

Néhány különleges tippért nézd át ezeket az ajánlókat is:

https://www.bejarhatomagyarorszag.eu/barangolas-a-kali-medence-tajain/

https://www.bejarhatomagyarorszag.eu/a-tihanyi-kecskekorom-nyomaban-a-loczy-gejzir-setauton/

https://www.bejarhatomagyarorszag.eu/siofok-toreki-termeszetvedelmi-tanosveny/

https://www.bejarhatomagyarorszag.eu/a-balatonboglari-gombkilato/

 

Via ferrata

Az utóbbi évek újra felfedezett sportága a via ferrátázás. A Balatontól nem messze fekvő, bakonyi térség több izgalmas útvonalat is kínál az extrém élményvadászoknak. Böngéssz a lehetőségek közül itt

 

Barlangászat – kezdőknek is

Habár a legtöbben csak olyan barlangokat látogatunk, ahol utcai ruhában, maximum plusz egy kardigánnal végig baktathatunk egy korláttal szegélyezett úton, azért jó, ha tudjuk, a Balaton vidéke rejt egy egészen izgalmas, extrém módon felfedezhető föld alatti világot is. A Balatonedericsi Csodabogyós barlangba bizony nem csak fél óra alatt végigsétálható útvonalon ismerkedhetünk a szépséges képződményekkel, komoly, több órás, kószós-mászós túrára is nevezhetnek a valódi kalandorok.

Részletek itt.

+1 kihívás

38. Balaton átúszás - augusztus 1.

A BEAC Polythlon ETK saját csapatot szervez az idei Balaton-átúszásra, ahova szeretettel várják minden érdeklődő jelentkezését!

  • Indulás és érkezés a BEAC parkolójából/parkolójába (1117 Bogdánfy u. 10/B)
  • Előnevezés: 2020.07.30-ig lehetséges, előzetesen beszerzett, 2020. július 1-nél nem régebben kiállított, a részvételt engedélyező orvosi igazolás bemutatásával érvényes. Az előnevezés kizárólag egyénileg intézhető (a COVID miatt).
  • Az előnevezés díja: 2020.07.30-ig 9.000 Ft, Spuri Aranykártyával 8.000 Ft.
  • Helyszíni nevezés: Révfülöpön a nevezési központban, augusztus 1-én 7:00-11:45 között
  • A helyszíni nevezés díja 10.000 Ft. A nevezési díjat csak pontosan kiszámolva, készpénzben fogják elfogadni, erre figyeljetek!

Minden további infót megtaláltok itt: https://www.balaton-atuszas.hu/esemenyinformacio-2020/

Szöveg: MEFS

Fotó: pixabay

 

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink