114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Dübörög a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda-bajnokság

Míg a férfiaknál teljes fordulót bonyolítottak le a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda-bajnokságban, a nőknél csupán egyetlen mérkőzést rendeztek meg. A férfiaknál a Keleti csoportban papírforma-eredmények születtek, a nyugati ágon azonban több szoros mérkőzést is játszottak a csapatok. 

Olvasási idő: 1,5 perc

A férfiaknál a Keleti csoportban folytatta kitűnő szereplését a TFSE, amely ezúttal a BEAC otthonában nyert meggyőző fölénnyel (78–96). A Nyíregyháza átmentette jó formáját az előző fordulóból, ezúttal a Szegedet győzte le csaknem 30 ponttal. Úgy tűnik, az Eger is szép lassan formába lendül, méghozzá egyre jobban: csaknem 50 ponttal verték meg a DMSE együttesét. Tovább tart az AKE-BGE nyeretlenségi sorozata, a fővárosiak ez alkalommal a Debreceni Egyetem otthonában kaptak ki (73–56). A csoportban játszottak mégy egy találkozót: a 4. fordulóból elhalasztott mérkőzésen a Miskolci Egyetem fölényes győzelmet aratott az ELTE-BEAC ellen (107–51). A csoportot a Debreceni Egyetem vezeti a TFSE és a Miskolci Egyetem előtt. Részletes képes beszámoló ITT.

A Keleti csoport eddigi eredményeit, valamint a bajnoki tabellát ITT találod.

A Nyugati csoportban a SMAFC–Veszprém találkozón a hazaiak nem hagytak kétséget a felől, melyik a jobb csapat, nagy pontarányú győzelmet ünnepelhettek (101–69). A SMAFC ezzel javított előző fordulóbeli mérlegén, míg a Veszprém ezúttal botlott. Rendkívül izgalmas és kiélezett küzdelmet hozott a PTE-PEAC és a Közgáz SC és DSK összecsapása, amely mindössze hárompontos vendégsikerrel zárult (75–78). A Mosonmagyaróvár Széchenyi Egyetemnek ezúttal nem sikerült győztesen elhagynia a parkettet, a SzoESE – vendégként – szoros csatában szerzett értékes győzelmet (70–78). Két vesztes mérkőzést követően (3. és 4. forduló) nyert a PTE Petőfi SE, amely az NKE SE felett aratott sima győzelmet (80–62). A csoport élén a Közgáz SC és DSK áll, második a SzoESE, harmadik BME-MAFC. Részletes képes beszámoló ITT.

A Nyugati csoport eddigi eredményeit, valamint a bajnoki tabellát ITT találod.

A hölgyeknél mindössze egy találkozót (3. forduló) játszottak: a Keleti csoportban a Nyíregyházi Egyetem – Szegedi RSC összecsapás nagyarányú vendéggyőzelemmel zárult (31–71). Első hazai mérkőzésén lassan lendült bele a játékba a hazai csapat, a Szeged együttese végig határozott és fegyelmezett játékkal irányította a mérkőzést. A csoportot a TFSE vezeti a Debreceni Egyetem és a Miskolci Egyetem előtt.

A Keleti csoport eddigi eredményeit, valamint a bajnoki tabellát ITT találod.

Szöveg: Márványkövi Ferenc

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink