112 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

A lengyel mix váltó nyert az öttusa egyetemi vb-n

A rajthoz álló 13 csapat közül az oroszok 1-es számú csapata állt az élre az úszást követően 1:56,08-as idővel. Mögöttük a második helyen a lengyelek végeztek, mindössze 64 századmásodperccel lemaradva, míg a harmadik legjobb időt az olaszok 2-es számú egysége úszta 1:57,41-gyel.

Az úszáshoz hasonlóan a vívásban is a harmadik helyen zárt az Emma Rinaudo - Riccardo Agazzotti duó. A második helyre az írek kerültek 28-20-as teljesítményüknek köszönhetően. Az egyiptomi kettőssel azonban ők sem tudták tartani a tempót. Sondos Aboubakr és Sherif Nazeir kettőse 48 asszóból 32-t nyert, 242 pontot szerezve.

A szerdai és csütörtöki egyéni versenyszámokkal ellentétben ezúttal lovaglás is szerepelt a versenyben, melynek során négy csapat is hibátlanul teljesített. Az egyiptomiak, az olasz 2., a lengyel és az orosz 1. szerzett 300-300 pontot a harmadik tusában.

A laser-run előtt 845 ponttal az egyiptomiak álltak az élen. Mögöttük, mindössze két ponttal lemaradva az olaszok 2. számú váltója állt, 843 ponttal. Három tusa után a dobogó harmadik fokán a lengyelek álltak 833 ponttal, de mindössze csak jobb lovagló teljesítményüknek köszönhetően előzték meg a szintén 833 pontos íreket.

A mindent eldöntő kombinált számban az olaszok 2-es csapata hatalmas visszaesést produkált. Agazotti ugyan csak 8 hibát vétett a két lövészet során, de Rinaudo 19 rontását képtelen volt ellensúlyozni. A csapat pedig az utolsó helyen végzett a laser-runban.

Ebben a számban az oroszok 1-es számú csapata teljesített a legjobban. Ksenila Fraltsova és Nikolai Matveev az ötödik helyről várta az utolsó tusát és nyerte meg végül a számot 11:23,27-es idővel. Fraltsova mindkét lövészeténél egy alkalommal hibázott, Matveev pedig kilencszer. Ez azonban csak a világbajnoki ezüsthöz volt elég.

A harmadik helyről rajtoló lengyelek Marta Kobeckával és Lukasz Gutkowskival itt csak a második helyen végeztek, de 614 pontjuk elég volt ahhoz, hogy összesítésben két ponttal megelőzve az oroszokat, 1447 ponttal világbajnoki címet ünnepelhessenek. A lengyel páros először versenyzett együtt külföldön.

„Korábban indultunk volna együtt világkupán, Kecskeméten, de a sérülésem miatt csak az úszást tudtuk teljesíteni. Ma azonban mind az öt versenyszámot sikerült és ez rögtön aranyérmet hozott, úgyhogy nagyon boldogok vagyunk. A legjobb számom a laser-run volt, Marta pedig a technikai számokban, a lovaglásban és a vívásban teljesített nagyon jól.” – mondta a friss világbajnok Gutkowski.

A bronzérmes az egyiptomi páros lett 1438 ponttal, így Sondos Aboubakr a csütörtöki egyéni bronzérme után szombaton is harmadik helyezett lett.

Két magyar csapat is indult a vegyes váltóban. Az Ormándi Rebeka, Brázda Gábor összetételű magyar váltó 1355 ponttal végzett a hetedik helyen, míg a Józan Beáta – Bruckmann Gergő kettős a kilencedik helyen zárt 1322 végeredménnyel.

 
Képek: MÖSZ

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEKBanner
Banner
Banner
Támogatóink