114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

6. Dunai Regatta - MozduljRá! 2018 Legizmosabb Egyeteme

FELVETTÜK A RITMUST A 6. DUNAI REGATTÁN!


2018. Május 5-én ismét az evezős és sárkányhajó csapatoké volt a Duna.

A Margit-sziget és a Petőfi-híd közötti szakaszon küzdöttek az egyetemi csapatok a 6. Dunai Regattán, a Duna legszebb budapesti szakaszán, a Parlament és a Budapesti Műszaki Egyetem között.

Különlegessége volt az eseménynek, hogy a Visegrádi Négyek országai közül a magyar egyetemek mellett cseh és lengyel intézmények csapatai is versengtek a győzelemért. A Műegyetem rakparti célban a lelátókon ezrek szurkoltak kedvenc egyetemi csapatuknak, de a látogatók is szép számmal bíztatták a látótávolságba érő hajókat.

A rendezvényt megnyitotta és beszédet mondott:

Antall-Horváth Veronika, a szervező Antall József Tudásközpont igazgatóhelyettese

dr. Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes, Budapest Főváros

Prof. Dr. Kiss Ádám, a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség elnöke

dr. Stocker Miklós főosztályvezető, Sportért Felelős Államtitkárság, EMMI


A vízi versenyek mellett a szárazföldön látványos cheerleader show, számos rakparti sportprogram, köztük a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség MozduljRá! 2018 Legizmosabb Egyeteme kampány, az ELTE-BEAC Mini-games állomása, mászófal, sörpingpong, cross challenge, B33 streetball, strandröplabda, Freestyle foci bajnokság és bemutató, street workout, e-Sport sátor, és a látványos Sound of the University tehetségkutató döntője, valamint szuper hazai bandák és dj-k bulija várta két óriási partysátorban és a nagyszínpadon az érdeklődőket, nemcsak egyetemistákat, egészen hajnalig!

Az evezős versenyt idén még izgalmasabbá tette, hogy a Visegrádi Csoport magyar elnökségének apropóján a visegrádi országok profi csapatai, cseh, lengyel és szlovák nyolcasok csapnak össze a magyarokkal a Duna vízén. 

A Regatta-élmény alapját minden évben az egyetemek közötti sárkányhajós verseny képezi, ahol szintén köszönthetünk V4-es csapatot a versenyzők között. Az amatőr egyetemistákból álló sárkányhajó-legénységek egy bulis felkészülési időszakot követően idén két futamban versenyeznek, melyet külön eredményhirdetés követ.

Idén is felpörgették a tehetséges fiatal egyetemi zenei bandák a Sound of the University, a Dunai Regatta zenei tehetségkutatóját, ahol 2018 legjobb egyetemi zenekarát keresték a szervezők. A nyertes banda díja, egy részről, hogy felléphet egy nagy hazai fesztiválon, és további értékes nyeremények várnak rá, más részről ismertté válik számos egyetem, egyetemista, továbbá a nagyközönség körében egyaránt.

Sport, zene és egész napos kikapcsolódás fogadta a látogatókat a fesztiválszezont indító eseményen.

A 6. Dunai Regattán rendeztük meg a MozduljRá! 2018 Legizmosabb Egyetem kampányának nyitó eseményét, a 2018-as kihívást is, amelyben idén felüléseket kellett végezni, minimum 1 percen keresztül.

A MozduljRá! sátorban nagy érdeklődés fogadta a játékos kihívást: nemcsak az egyetemi csapatoknak szurkoló egyetemisták, hanem családok, érdeklődők, látogatók is szívesen játszottak, és végezték el a hasizom gyakorlatot.

A MozduljRá! sátor mellett az ELTE-BEAC Mini-games játékparkja csábította a látogatókat, akik kipróbálhatták a mini-pingpongot, a lábtengót, az ördögpálcát, vagy akár párosban versenyezhettek a csocsóasztalnál egymás ellen.

MozduljRá! 2018 Legizmosabb Egyeteme kampányban 326 érdeklődő teljesítette a kihívást, minimum 1 percen keresztül felülések végzését, ebből 72 egyetemista regisztrált a MozduljRá! programba.

Rendkívül népszerű volt a MozduljRá! sátor melletti Mini-games állomás is, továbbá a MozduljRá! szerencsekerék is, amelyet kicsik-nagyok kíváncsian pörgettek meg. A regisztrált egyetemisták közül a rekordot 56 felüléssel Nagy Attila, a PTE hallgatója érte el. Ez majdnem másodpercenként 1 felülés, amely nagyon szép teljesítmény! 50 vagy afeletti felülést 6, 40 felettit 13 hallgató tudott teljesíteni.

A versenyben fej-fej mellett küzdöttek a csapatok, így a végeredmény az alábbiak szerint alakult:

EVEZÉS:

I. helyezett: Széchenyi Egyetem, akik immáron 4. alkalommal védték meg bajnoki címüket.

II. helyezett: Testnevelési Egyetem

III. helyezett:  Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem  

A V4 csapatok közül a cseh Pordobicei Egyetem és a lengyel Jagello Egyetem evezős csapata a futam végén ért a célba.

 

SÁRKÁNYHAJÓ I. futam:

I. helyezett: Semmelweis Egyetem

II. helyezett: Állatorvostudományi Egyetem

III. helyezett:  Szent István Egyetem           

 

SÁRKÁNYHAJÓ II. futam:

I. helyezett: Testnevelési Egyetem

II. helyezett: Széchenyi Egyetem

III. helyezett:  Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

A 18:00 órakor kezdődő díjátadón a győzteseknek járó díjakat átadta:

Evezős verseny: Varju Krisztina Dóra miniszteri biztos és Antall Péter igazgató.

Sárkányhajó verseny Futam I.: Mike Thomas, a Nemzetközi Sárkányhajó Szövetség (IDBF) elnöke és Járosi Péter, a Magyar Sárkányhajó Szövetség elnöke.

Sárkányhajó verseny Futam II.: Deutsch-Für Ágnes, a Magyar Turisztikai Ügynökség kulturális igazgatója és Bóné Zoltán, a Nemzeti Versenysport Szövetség főtitkára.

Freestyle foci verseny: Prof. dr. Kiss Ádám, a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség elnöke

Streetworkout verseny: Ivan Kajtaz, Hordós Márk és Bite Dániel, zsűritagok

A versenyeket és programokat hajnalig tartó koncertek zárták. Fellépett a Kelemen Kabátban, Patikadomb koncert, Cloud9+, Follow The Flow koncert. Ivan & The Parazol koncert, Saverne.

A bulizó fiatalokat hajnali fél négyig DJ -k szórakoztatták.

A Regatta számokban:

  • 456 sárkányhajós
  • 88 evezős
  • 48 strandröplabdás
  • 47 cross fit résztvevő
  • 14 freestyle focista
  • 120 cheerleader

 
Képek: Dunai Regatta

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink