114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

65 ország színeiben sportoltak a 4. University Sports Festival Budapesten

Negyedik alkalommal rendezték meg az University Sports Festival Budapestet november 29-én, ahol a világ minden tájáról érkező hallgatók sportolhattak együtt.

Olvasási idő: 1 perc

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem, az ESN ELTE, valamint a BEAC által rendezett esemény célja, hogy összekösse a világ számos pontjáról Budapestre érkező egyetemi hallgatókat és betekintést nyújtson a hazai egyetemi sportéletbe. Mindemellett a rendezvény kiemelt célja, hogy Magyarország és Budapest az eddiginél is vonzóbb célpontja legyen a külföldi hallgatók számára.

 

Az eseményre 11 felsőoktatási intézményből, 65 ország képviseletében érkeztek a hallgatók. Így többek között együtt sportolhattak Kolumbia, Laosz, Katar, Finnország és Belgium hallgatói is.

 

Az USF Budapesten a röplabda és futsal bajnokság mellett több egyéni sportágat is ki lehetett próbálni: számos küzdősportot, aerobikot, az újdonságnak számító airflow jógát és ballansz tréninget, a polefitnesst, a funkcionális köredzést, a spinninget vagy a sakkot.

 

A programot a BEAC hastáncosai és cheerlederei látványos bemutatókkal színesítették.

Míg a futsal bajnokságban az IBS-Nemzetközi Üzleti Főiskola, addig a röplabda tornán a Metropolitan Egyetem hallgatói nyakába kerülhettek aranyérmek.

 

Az esemény végén egy intézmények közötti versenyen új bajnokot avathattak: a Semmelweis Egyetem hallgatói végeztek a pontverseny első helyén. A tavalyi győztes BME hallgatói idén a másodikak lettek, míg a dobogó harmadik fokára a Szent István Egyetem hallgatói állhattak.

 

A szervező ELTE és sportegyesülete: a BEAC számára kiemelt fejlesztési irány, hogy olyan programokat szervezzen, mellyel a külföldi hallgatókat is meg tudja szólítani. Jelenleg már 500 külföldi hallgató sportol rendszeresen évközben a klub edzésein.

 

 

EREDMÉNYEK:

Futsal bajnokság:

 1. IBS-Nemzetközi Üzleti Főiskola
 2. Szent István Egyetem
 3. Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

Röplabda bajnokság:

 1. Metropolitan Egyetem
 2. Semmelweis Egyetem
 3. Szent István Egyetem

Pontverseny:

 1. Semmelweis Egyetem 917 pont
 2. BME 845 pont
 3. SZIE 834 pont
 4. IBS 750 pont
 5. ELTE 726 pont
 6. Metropolitan Egyetem 550 pont
 7. Corvinus Egyetem 520 pont
 8. BGE 271 pont
 9. CEU 205 pont
 10. Testnevelési Egyetem 203 pont
 11. NKE 8 pont

Szöveg: ELTE - BEAC

Fotó: ELTE-BEAC Facebook

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink