114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

60 éves a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület – kiemelkedő munkájukat a MEFS is elismeri

Jubileumi közgyűléssel ünnepelte a jelenleg 13 szakosztályt működtető Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület (SZoESE) múltját, jelenét és jövőjét. A különleges eseményen dr. Székely Mózes, a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség főtitkára is felköszöntötte az egyesületet: díszoklevelet és egy üvegtömböt adott ajándékba, ami jelképezi az alapot, amelyre a jövőben tovább lehet építkezni.

Alig egy hónapja ünnepelte az ELTE Savaria Egyetemi Központ a szombathelyi felsőoktatás elindulásának 60. évfordulóját. Most azonban az egyetem sportegyesülete fújhatta el a képzeletbeli gyertyát, hiszen szintén 1959-ben, a Szombathelyi Tanítóképző Intézet megalakulásával egy időben jött létre. A jubiláló egyesületet dr. Nemény András, Szombathely polgármestere üdvözölte, dr. Németh István, az ELTE SEK rektorhelyettese pedig az intézmény emlékérmét átadva gratulált dr. Polgár Tibornak, a SZoESE elnökének. A rektorhelyettes egyúttal kiemelte az egyesület gyakorlóhelyének fontosságát is, mely a testnevelő, edző, rekreációs szakemberképzés helyszíneként szolgál.

 

Az egyesület 60 évét a korábbi, most tiszteletbeli elnök: dr. Gál László mutatta be. Elnök úr 1974. óta tagja a főiskola-egyetem, illetve az egyesület „nagy családjának”. Felidézte az első lépéseket, majd azt az időszakot, amikor a testnevelőtanár képzés 1971-es indulása után lassacskán elkezdtek a tanárképzés alapsportágaihoz igazodva a szakosztályok is megalakulni, amelyekben a gyengén közepes feltételek mellett a középszintű sportolást menedzselték.

 

Mivel a hallgatók általában négy-öt évenként cserélődtek, sokszor volt hullámzás az eredményességben. Addig ragaszkodtak az egyes szakosztályokhoz, amíg értelmét látták, ha úgy alakult, újraindították őket. A résztvevők vastapssal jutalmazták Gál László összegzését, nemcsak az egyes szakosztályok életének mérföldköveit, legeredményesebb időszakait emelte ki, hanem személy szerint azokat az edzőket, sportolókat, támogatókat is, akik az évtizedek során a legtöbbet tették az egyesület sikeréért. Beszéde valódi időutazás volt. A legeslegek munkáját a közgyűlés végén emlékplakettekkel is elismerték.

A SZoESE jelenéről és jövőjéről Hurtik Péter ügyvezető elnök beszélt. Kiemelte az egyesület Szombathely önkormányzatával való eredményes kapcsolatát, valamint a városlakók számára szervezett számos rekreációs programot is bemutatta.

 

Forrás: vaol.hu

Fotó: SZoESE

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink