114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

5vös 5km futóverseny, jótékonysági egészségsétával összekötve

Szeptember 20-án 35. alkalommal rajtol a Lágymányos Campus ikonikus sporteseménye az 5VÖS 5 és az immár 3. alkalommal megrendezésre kerülő Jótékonysági Egészségséta.

5VÖS 5km futóverseny

A félévenként megrendezett verseny célja egyetemi és budapesti polgárok, kiemelten a hallgatók, oktatók és újbudai lakosok megmozgatása. Elérhető és teljesíthető távú futóverseny biztosítása, kedvcsinálás egyetemi, céges és egyesületi futócsapatok létrejöttéhez. Szabadidős futóknak a közös futás „ünnepe”, kihívás a mindennapok rendszeres, egyéni vagy csapatos futásainak megkoronázására. A hagyományosan hétköznap megrendezett verseny mindenkinek lehetőséget ad a bekapcsolódásra – csak tedd szabaddá félévente egy délutánodat! A verseny része a HÖOK-MEFS „MozduljRá!”  Programjának (#egyetemisport) és a Lágymányosi Egyetemi Napok programsorozatnak.

A verseny időpontja: 2018. szeptember 20., 17:05

A verseny helyszíne: Versenyközpont: Budapest, XI. kerület Pázmány Péter sétány 1/a és 1/c között. (ELTE Lágymányosi tömb, Duna felőli parkoló)

Rajt: 17:05-kor az északi és a déli épület közötti lezárt parkolóból

A versenykiírás ezen a linken olvasható el, a nevezőfelület pedig 2018.09.01.-én nyílik meg.

Jótékonysági Egészségséta

Az Eötvös Loránd által 1898-ban alapított Budapesti Egyetemi Atlétikai Club kezdeményezésére, az ELTE Sportiroda és a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) támogatásával, Budapest egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező egyetemi sporteseményének szervezésében 3. Jótékonysági Egészségsétára 2018. szeptember 20-án kerül sor, az UNESCO által kezdeményezett, a MEFS és a HÖOK által felkarolt Egyetemi Sport Nemzetközi Napja alkalmából. Az Egészségsétán 0,5 km-t kell teljesíteni, kényelmes tempóban sétálva. A séta az 5vös5-tel azonos rajtkapuból, a futás után 17:10-kor indul. A Pázmány Péter sétány 1/A és 1/C épületek közötti területet (az „5vös5 teret”) járja körbe, és kb. 6-8 perc alatt ér vissza a célkapuhoz. 

Indulás: az ELTE Északi tömb Aula előtt 17:10

Jelentkezéshttp://eotvos5.elte.hu/ oldalon

A Jótékonysági Egészségsétán 500 méter kényelmes sétával demonstráljuk az egészséges életmód fontosságát. A séta nevezési díja min. 2000 Ft, de tetszőleges összeg is felajánlható, amelyet adománykét várunk a „Tégy a Pető Intézet Gyermekeiért Alapítvány” javára, melyet a futóverseny regisztrációs asztala melletti MEFS sátorban lehet a rajtszámok átvételével együtt adakozni. A TEGYA alapítvány több téren is támogatja növendékeit: tábort szervez Egerbe, továbbá laptopok, tabletek beszerzésével könnyíti meg a gyerekek digitális világban való boldogulását, ezzel is felkészítve őket az önálló életre. Mindezek mellett sporttehetségek fejlesztését is végzik sportfoglalkozások szervezésével, melyek terembérleti, utazással kapcsolatos és eszközeire vonatkozó költségeinek finanszírozását oldják meg az adományozott pénzből.

Megtisztelő részvételére számítunk!

Bővebb info ITT.

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink