114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

BME-s győzelmek az Erőemelő MEFOB-on

Nem állította meg a vírus az erőemelőket: 12 egyetem 35 sportolója vett részt a bajnokságon.

Olvasási idő: 1,5 perc

Negyedjére rendezték meg a Műegyetem 1. számú tornatermében az erőemelő MEFOB-ot, amelyre 12 egyetemről 35 hallgató nevezett, ám ketten végül nem tudtak megjelenni, így 9 női és 23 férfi versenyző indult el a versenyen.

A szebb napokat, kiváló versenyeket látott tornateremben most is nagyszerű sport-eseményt láthatott a kis számú nézőközönség, akik a járványügyi szabályokat maximálisan betartva szurkolhattak. A versenyt a Magyar Erőemelő Szövetség elnöke: Rónaszéki András nyitotta meg, de nyitóbeszédet tartott a MEFS részéről Kovács György főtitkárhelyettes, valamint a magyar súlyemelősport kiválósága: dr. Mészáros Csaba is a MAFC képviseletében

A nők hat, a férfiak hét súlycsoportban versenyeztek és valamennyiüknek három fogásnemben - guggolás, fekvenyomás és felhúzás - kellett megmutatniuk, hogy mennyit bírnak felemelni. A nőknél a BME hallgatója Juhász Anna Csilla volt a legerősebb, a három fogásnem összesített eredménye 392,5 kg volt. Másodikként 350 kg-os összteljesítménnyel Bakó Mónika (BGE) zárt, 310 kg-ot emelt a harmadik helyezett: Tassi Alexandra Orsolya (BCE). Az egyetemek rangsorában a BME zárt az élen, a második helyet holtversenyben négy egyetem (NYE, BGE, BCE, PTE) érdemelte ki.

A férfiak összesített versenye igazán szorosra sikeredett: 715 kg-ot emelt Horváth Péter (BME) és P. Nagy Bálint (BME), kettejük között a mérlegelés döntött az előbbi javára, valamint az, hogy két fogásnemben is jobban teljesített riválisánál. Tőlük 30 kg-mal maradt el Guti János (DE) és végzett az összetett dobogó harmadik fokán. Az egyetemek rangsorában a BME holtversenyben az Óbudai Egyetemmel lett első-második, harmadikként az SZTE zárt.

A részletes eredmények itt olvashatók, további fényképek pedig itt találhatók.

Szöveg: Janzsó Miklós, dr. Mészáros Csaba

Fotó: MAFC Súlyemelés

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink