114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Új bajnok a Tájfutó MEFOB összetett versenyében

Papírforma eredmények születtek a Tájékozódási Futó MEFOB egyéni küzdelmeiben, a csapatverseny azonban szorosan alakult.

Olvasási idő: 1,5 perc

A Veszprémi Honvéd Sportegyesület rendezte meg Várpalota-Bátorkő térségében a Tájfutó (pontosabban: tájékozódási futó) MEFOB-ot a Honvéd Kupa keretein belül, amire 13 intézmény 70 hallgatója nevezett, ami jól mutatja a tájfutás egyre növekvő népszerűségét. A járvány miatt tavaszról őszre halasztott versenyen nem csak a terep volt kemény, hanem az elmúlt napok esős időjárása is nehézzé tette a pályát a futók számára.

A nőknél nem történt meglepetés: a kiváló szezont maga mögött tudó Gárdonyi Csilla (ÓE) végig vezetve öt perces előnnyel nyerte meg Mérő Dominika (SE) előtt, aki szintén hasonló különbséggel előzte meg Goldmann Júliát (SE) a 6,1 km-es, 14 ellenőrzőpontot magába foglaló versenyt.

Ahogy az várható volt, a férfiaknál volt nagy csata a dobogós helyezésekért: az első helyen Demeter Ambrus (ME) futott be, majdnem két perccel megelőzve a másik két dobogóst, akik között viszont csak kilenc másodperc döntött. A felnőtt OB győztese, Liszka Krisztián (ELTE) lett a második, míg harmadikként a sprintbajnok Tugyi Levente (ME) zárt a 7,8 km-es futamon.

Az oktatók is szép számban álltak rajthoz, mind a nőknél, mind a férfiaknál 3-3 induló volt: a nőknél dr. Kiss-Geosits Beatrix (ELTE), a férfiaknál Barát János (PE) győzedelmeskedett.

A kétnapos verseny második napján egy svájci rendszerű, pontbegyűjtő csapatversenyt rendeztek: az ellenőrző pontokat szabadon oszthatták fel a csapattagok, de bizonyos pontokat egyszerre kellett érinteniük. Ebben a versenyszámban a nőknél a Semmelweis Egyetem csapata győzött (Goldmann Júlia, Borhegyi Teodóra), megelőzve az ELTE két csapatát (Hajnal Dorottya, Rajmon Imola ill. Sárközy Zsófia, Maácz Fruzsina), akik között három másodperc döntött mindössze! A férfiaknál  az aranyérem sorsáról hasonló különbség döntött a BME duója (Divin Péter, Kálmán Erik) javára az ELTE párosával (Liszka Krisztián, Horváth Csongor) szemben. Harmadikként a Miskolci Egyetem csapata (Demeter Ambrus, Bárány Tamás) ért célba.

Az összetett csapatversenyben véget ért a BME nagy sorozata, hiszen ezúttal az ELTE diadalmaskodott, második helyre szorítva a Műgyetemet. Harmadikként pedig a Miskolci Egyetem zárt.

A tájékozódási futó MEFOB végeredménye:

Női egyéni:

1. Gárdonyi Csilla (ÓE) - 57:47

2. Mérő Dominika (SE) - 62:29

3. Goldmann Júlia (SE) - 67:15

Férfi egyéni:

1. Demeter Ambrus (ME) - 60:12

2. Liszka Krisztián (ELTE) - 61:55

3. Tugyi Levente (ME) - 62:04

Női csapatverseny:

1. Semmelweis Egyetem (Goldmann Júlia, Borhegyi Teodóra) -  42:12

2. Eötvös Loránd Tudományegyetem (Hajnal Dorottya, Rajmon Imola) - 48:04

3. Eötvös Loránd Tudományegyetem (Sárközy Zsófia, Maácz Fruzsina) - 48:07

 

Férfi csapatverseny:

1. Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (Divin Péter, Kálmán Erik) - 36:26

2. Eötvös Loránd Tudományegyetem (Liszka Krisztián, Horváth Csongor) - 36:29

3. Miskolci Egyetem (Demeter Ambrus, Bárány Tamás) - 38:07

Női oktatói verseny:

1. dr. Kiss-Geosits Beatrix (ELTE) - 67:28

2. Tajnai Anita (ELTE) - 67:57

3. Jankovics Hajnalka (PE) - 106:55

Férfi oktatói verseny:

1. Barát János (PE) - 73:47

2. Barna Róbert (SZIE) - 97:52

3. dr. Zempléni András (ELTE) - 111:03

Az egyéni verseny végeredménye itt, a csapatversenyé pedig itt olvasható.

Szöveg: Janzsó Miklós, Magyar Tájfutó Szövetség

Fotó: Bálint Mónika (Magyar Tájfutó Szövetség)

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink