114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Jobbnál jobb eredmények a Triatlon Sprint MEFOB-on

A triatlonosok sprintversenye nyitotta az őszi MEFOB-szezont, melyen 15 egyetem 44 hallgatója és oktatója mérette meg magát: a nőknél Bukovszki Tünde (ELTE), a férfiaknál Dévay Zsombor (ÓE) volt a leggyorsabb.

Olvasási idő: 1,5 perc

Nyári meleg fogadta Tiszaújvárosban a XXIX. Tisza Triatlon résztvevőit, köztük a MEFOB-ra nevezett 42 hallgatót és két oktatót. A hangsúly most nem csak a kitartáson, hanem a gyorsaságon volt: 750 méter úszás, 20 km kerékpározás és 5 km futás várt a népes mezőnyre. Legtöbben, összesen nyolcan, a Pécsi Tudományegyetemről érkeztek, heten az Eötvös Loránd Tudományegyetemet képviselték, hat fővel pedig a Szegedi Tudományegyetem fért még fel a képzeletbeli dobogóra, ami az indulók létszámát illeti.

A nőknél ismét ott volt a mezőnyben Bukovszki Tünde (ELTE), aki tavalyi eredményénél majdnem négy perccel jobb idővel ért célba, ami a női elit mezőnyben is dobogót ért (harmadik lett), az egyetemisták között pedig ő állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Másodikként, félperces lemaradással az elitmezőny tavalyi győztese Putnóczki Dorka (EKE) ért be (az ő ideje is két perccel jobb a tavalyi idejénél), akit a PTE hallgatója: Sárszegi Noémi követett a harmadik helyen.

Az általános javulás a férfiak mezőnyében is tapasztalható volt: az Óbudai Egyetemen tanuló Dévay Zsombor a tavalyi ötödik hely után idén az elitmezőny győztese is lett, ezzel együtt övé a MEFOB-diadal. A másodikként célba érő Lehmann Bence (EKE) hozta a tavalyi eredményét, amikor szintén az ezüstéremig jutott. Mindössze 20 másodperc választotta el a Sinko-Uribe (EKE) testvéreket a bronzéremért vívott csatában, amiből most az ifjabbik testvér, Ábel került ki győztesen, Aurél pedig a negyedik helyen zárt.

Az oktatók mezőnyében az ELTE két oktatója indult: Németh Ágnes és dr. Székely Mózes is sikeresen teljesítették a távot.

A csapatok versenyében a nőknél a Pécsi Tudományegyetem két csapata is dobogóra állhatott: egyes számú csapatuk Sárszegi Noémival és Molnár Sára Katával az első helyen végzett, míg Hangya Adrienn és Strobl Anita duója a harmadik helyen ért célba. A második helyet a Debreceni Egyetem párosa: Botka Anikó és Ferenczi Nikolett szerezte meg. A férfiak mezőnyében az Eszterházy Károly Egyetem (Lehmann Bence, Sinko-Uribe Ábel, Sinko-Uribe Aurél) utcahosszal győzött, második helyen a Szegedi Tudományegyetem csapata (Balla Bálint, Nyéki Péter, Mocsári Bence Máté) futott be, harmadikként a Testnevelési Egyetem (Hadházi Máté, Molnár Tamás, Palkovits Tamás) zárt.

Triatlon sprint MEFOB végeredmény - nők:

1. Bukovszki Tünde (ELTE) - 01:00:33

2. Putnóczki Dorka (EKE) - 01:01:06

3. Sárszegi Noémi (PTE) - 01:01:56

Triatlon sprint MEFOB végeredmény - férfiak:

1. Dévay Zsombor (ÓE) - 00:53:08

2. Lehmann Bence (EKE) - 00:53:23

3. Sinko-Uribe Ábel (EKE) - 00:54:15

Triatlon sprint MEFOB végeredmény - női csapat:

1. PTE 1. (Sárszegi Noémi, Molnár Sára Kata) - 02:06:57

2. DE (Botka Anikó, Ferenczi Nikolett) - 02:07:38

3. PTE 2. (Hangya Adrienn, Strobl Anita) - 02:11:56

Triatlon sprint MEFOB végeredmény - férfi csapat:

1. EKE (Lehmann Bence, Sinko-Uribe Ábel, Sinko-Uribe Aurél) - 02:42:14

2. SZTE (Balla Bálint, Nyéki Péter, Mocsári Bence Máté) - 03:03:26

3. TE (Hadházi Máté, Molnár Tamás, Palkovits Tamás) - 03:25:38

Oktatói végeredmény női:

Németh Ágnes (ELTE) - 01:37:20

Oktatói végeredmény férfi:

dr. Székely Mózes (ELTE) - 01:19:00

A teljes eredménylista itt olvasható, a csapatverseny végeredménye itt és itt látható.

Szöveg: Janzsó Miklós

Fotó: Tiszaújvárosi Triatlon Klub

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink