114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

4., 8., és 9. hely a Strandkézilabda Egyetemi Európa-bajnokságon

Három magyar egyetemi csapat vágott neki az idei Strandkézilabda EEB-nek. Két csoportban 5-5 egyetem küzdött a horvátországi Zágrábban július 24-27 között az Egyetemi Európa-bajnoki címért.

 A BME, a BCE és a PTE közül a BME-nek jött ki legjobban a lépés az egész torna tekintetében, hiszen éremesélyesként vághattak neki az utolsó napnak.

A BME mai első mérkőzésén a hazaiaktól kaptunk ki  majd a második, egyben utolsó meccsükön a spanyoloktól is kikaptak, így a 4. helyen zárták a viadalt, így éppen lecsúsztak a dobogóról. Nagy szív, nagy küzdés jellemezte a mai napot, de sajnos a körülmények nem a BME fiainak kedveztek.

BME csapat tagjai: Bak Benjámin, Emberovics Milán, Farkas Bálint, Hans Johann Schmidt, Hegyi Alex, Horváth Márton Ferenc, Ónodi-Jánoskúti Kristóf, Polonkai Soma, Valler Péter

 

A Corvinusosokra is két mérkőzés várt még a záró nap. Két német egyetem állt az 5. hely útjába. Az első mérkőzésüket az 5-8. helyért a Duisburg-Essen Egyetemével vívták, melyet 2:1 arányban vesztettek, utána a Sport University Cologne-al mentek csatába a 7. helyért, mely szinté nem a tervek szerint sikerült. Így a mai napi két vereséggel a BCE csapata a 8. helyet szerezte meg az EEB-n.

BCE csapat tagjai: Fekete Gábor, Fodor Bence, Gyurcsovics Árpád, Hézinger István, Karikás Krisztián, Kedves Hugó, Tóth Imre, Valkusz Ádám

A pécsi egyetemisták csapatának ma egy mérkőzése volt a törökök ellen, akiket 2:0-ra sikerült legyőzniük, így ők a 9. helyen végeztek.

PTE csapat tagjai: Császár István, Fekete András, Katona Bence, Kiss Balázs, Kovács Márk, Lipótzy Máté, Nagy Patrik, Szabó Martin, Szommer Erik, Vald Benjámin

 

 

Végső sorrend:

  1. University of Zagreb (CRO)
  2. University of Belgrade (SRB)
  3. University of Barcelona (ESP)
  4. Budapest University of Technology and Economics (HUN)
  5. Tilburg University (NED)
  6. University of Duisburg-Essen (GER)
  7. German Sport University Cologne (GER)
  8. Corvinus University of Budapest (HUN)
  9. University of Pecs (HUN)
  10. Ozyegin University (TUR)


Fotók: Beach Handball 2019

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink