112 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

4., 8., és 9. hely a Strandkézilabda Egyetemi Európa-bajnokságon

Három magyar egyetemi csapat vágott neki az idei Strandkézilabda EEB-nek. Két csoportban 5-5 egyetem küzdött a horvátországi Zágrábban július 24-27 között az Egyetemi Európa-bajnoki címért.

 A BME, a BCE és a PTE közül a BME-nek jött ki legjobban a lépés az egész torna tekintetében, hiszen éremesélyesként vághattak neki az utolsó napnak.

A BME mai első mérkőzésén a hazaiaktól kaptunk ki  majd a második, egyben utolsó meccsükön a spanyoloktól is kikaptak, így a 4. helyen zárták a viadalt, így éppen lecsúsztak a dobogóról. Nagy szív, nagy küzdés jellemezte a mai napot, de sajnos a körülmények nem a BME fiainak kedveztek.

BME csapat tagjai: Bak Benjámin, Emberovics Milán, Farkas Bálint, Hans Johann Schmidt, Hegyi Alex, Horváth Márton Ferenc, Ónodi-Jánoskúti Kristóf, Polonkai Soma, Valler Péter

 

A Corvinusosokra is két mérkőzés várt még a záró nap. Két német egyetem állt az 5. hely útjába. Az első mérkőzésüket az 5-8. helyért a Duisburg-Essen Egyetemével vívták, melyet 2:1 arányban vesztettek, utána a Sport University Cologne-al mentek csatába a 7. helyért, mely szinté nem a tervek szerint sikerült. Így a mai napi két vereséggel a BCE csapata a 8. helyet szerezte meg az EEB-n.

BCE csapat tagjai: Fekete Gábor, Fodor Bence, Gyurcsovics Árpád, Hézinger István, Karikás Krisztián, Kedves Hugó, Tóth Imre, Valkusz Ádám

A pécsi egyetemisták csapatának ma egy mérkőzése volt a törökök ellen, akiket 2:0-ra sikerült legyőzniük, így ők a 9. helyen végeztek.

PTE csapat tagjai: Császár István, Fekete András, Katona Bence, Kiss Balázs, Kovács Márk, Lipótzy Máté, Nagy Patrik, Szabó Martin, Szommer Erik, Vald Benjámin

 

 

Végső sorrend:

  1. University of Zagreb (CRO)
  2. University of Belgrade (SRB)
  3. University of Barcelona (ESP)
  4. Budapest University of Technology and Economics (HUN)
  5. Tilburg University (NED)
  6. University of Duisburg-Essen (GER)
  7. German Sport University Cologne (GER)
  8. Corvinus University of Budapest (HUN)
  9. University of Pecs (HUN)
  10. Ozyegin University (TUR)
Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK


Banner
Banner
Banner
Támogatóink