114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Beragadt a rajtnál a MAFC és DEAC férfi röplabdacsapata

Hiába a bravúrgyőzelem és a szűken kiharcolt siker, nem úgy alakult a felsőházi rájátszás kezdete a MAFC-BME és a DEAC röplabdásai számára, ahogy azt szerették volna.

Olvasási idő: 2 perc

Hiába erősítette meg két külföldi játékossal (Marko Milovanovics-szerb; Ivan Taszev Georgiev-bolgár) a keretét a MAFC-BME együttese, az Extraligában eddig nem sok babér termett a műegyetemi csapat számára. Az első fordulóban a bajnoki címvédő Vegyész otthonában szenvedtek vereséget (VRCK-MAFC 3:1). A második fordulóra összekapta magát a csapat és nagy küzdelemben, 17:15 arányban megnyert döntő szettel múlták felül a jó erőkből álló Kaposvár csapatát, melyen Marko Milovanovics 23 ponttal mutatkozott be. A harmadik fordulóban Kecskemétre látogatott a csapat, ahol hiába kezdett jól a MAFC, de a döntő pillanatokban belehibáztak, így az első szett a kecskemétieké lett. A második szettben még voltak fellángolások, de ezt a szettet már könnyebben hozták a hazaiak, míg a harmadikra teljesen elfogyott a MAFC, így 0:3 lett a vége. Legközelebb a DEAC-nál vendégeskednek, ahol a győztes csapat nagy lépést tehet a harmadik hely megszerzése felé.

A DEAC kezdésként a nagyon jó formában lévő Pénzügyőrhöz látogatott, akik nem kegyelmeztek és könnyed 3:0-val léptek át a debreceni csapaton. Mélyről kellett tehát visszakapaszkodni, ami sikerült is: hazai közönség előtt 3:1-re győzték le a papíron erősebb Kecskemét csapatát. Fodor Antal a DEAC vezetőedzője így nyilatkozott: “A meccs előtt abban reménykedtünk, hogy egy jó meccsen meg tudjuk szorongatni a Kecskemétet. Mindkét csapat nagyon akart és fej fej mellett haladt a két gárda, mintha ellenfelünk egy kicsit lassabb tempóban játszott volna, mint amire számítottunk. A fiúk pedig elhitték, hogy lehet keresnivalónk, s ennek köszönhetően nyerték meg az első szettet, a másodikban pedig már megjött az önbizalom is. A harmadikban kissé elfáradtunk, a negyedikben viszont a vendégek lendülete fogyott el, mi pedig akkor már ismét koncentráltan játszottunk, a nem várt ellenállás pedig megtörte őket. Várakozáson felül teljesített a csapatom, amely keveset hibázott és felnőtt a feladathoz.” A harmadik fordulóban egy újabb bajnokesélyessel hozta össze a DEAC-ot a sorsolás, a Vegyész ellen kellett a pontokért megküzdeni, azonban a kazincbarcikaiak érvényesítették a papírformát, 3:0 arányú győzelmük teljesen megérdemelt.

Az alsóházi küzdelmekben a PEAC-PTE csapata érdekelt, de a fiatal csapat továbbra sem találja a játékát, így három mérkőzés után három vereség a mérlegük, de reménykednek abban, hogy az idény hátralévő mérkőzésein szetteket, sőt meccseket is tudnak majd nyerni.

Szöveg: Janzsó Miklós; hunvolley.hu

Fotó: deac.hu

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink