114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

TF női és férfi csapatának szurkolhatunk a hétvégén induló Kosárlabda EEB-n

A hét végétől a lengyelországi Poznanban a Kosárlabda egyetemi Európa-bajnokságon szerepel a két magyar egyetemi bajnok együttes, a TFSE férfi és női csapata. 

A női együttes egyértelműen a TF a másodosztályt, a Női Amatőr Nemzeti Bajnokságot megnyerő együttesre épül, bár két meghatározó játékosát, a korábbi egyetemi bajnokságok során több MVP-címet is szerző Németh Almát, valamint az Universiade-válogatottal  minap Nápolyt is megjáró, de jelenleg az U23-as 3x3-as válogatottal készülő Kováts Gabriellát is nélkülözni lesz kénytelen. Az együttes szakvezetője, Magyar Bianka, aki másodedzőként szintén részt vett az Universiade-n arra kérte tantványait, ne "eresszenek le", maradjanak edzésben. Hétfőtől próbált közvetlenül készülni az együttes a poznani kontinensviadalra, s a szakvezető szerint jó állapotban álltak edzésbe a lányok, akikkel gyakorlatilag az évad során működő, sikerre vezető taktikai repertoárt kellett felfrisíteni. Magyar Bianka azt is elmondta, idén egy nagyon fiatal, ám roppant lelkes, sikeréhes társasággal szerepel majd a TF női együttese. Kiemelte: nagyon sok múlik majd a sorsoláson. Bízik benne, hogy a tavalyi portugáiai Európai Egyetemi Játékokkal ellentétben Poznanban nem kerül majd olyan "halálcsoportba" csapata, mint jó egy éve, amikor a végső győztes osztrák, valamint a szintén bombaerős román együttes mögött végezve nem sikerült továbbjutni a legjobb 8 közé a csoportból. Az együttest, ahogy az előző években, Shirian Fatime személyében most is erősíti egy vendégjátékos, s ott lesz a csapatban az egyetemi négyes döntő a  a közelmúltban TF-től a Vasashoz igazoló MVP-je is, Karlócai Julianna.

Szintén a sorsolás fontosságát emelte ki Boros Zoltán is, a TF férfi csapatának szakvezetője. Szerinte az egész torna egy "lutri" még előtte, s csak a helyszínen derül majd ki, ki milyen játékerőt képvisel. Vannak ugyan hagyományosan igen erős csapatok, de hát kérdés, ki öregszik ki, milyen a "fiatalabb évjárat", s persze az is, ki hoz el profi, az európai nemzetközi porondon is szereplő, ezen a szinten kiemelkedő tudású játékos(oka)t. A férfi egyetemi bajnok egy meghatározó játékosát lesz kénytelen nélkülözni, Katona Bence az U20-as válogatott tagjaként szerepel a korosztályos kontinensviadalon. A férfi gárda - amely ellentétben a női alakulattal - elég sok helyről "verbuválódott össze" közvetlenül az egyetemi Eb-re jó másfél hetet készült, igaz napi két edzéssel, ami Boros szerint azért fontos és hasznos, mert kicsit összerázódik a társaság, összeszoknak a srácok. Az együttes lett centere, Reinis Scerbinskis otthonról érkezve majd Poznanban csatlakozik a csapathoz.

A TF női csapatának kerete az egyetemi Eb-n: Arin Agic, Fuisz Viktória, Herman Alíz, Karlócai Julianna, Miháczi Diána,Révész Sára, Shirian Fatime, Szeli Dorina, Szabó Evelin Varga Barbara, Vörösházi Jázmin.

A TF férfi csapatának kerete az egyetemi Eb-n: Armaghani Ármin, Bognár Mátyás, Boinitzer Dávid, Fülöp Botond, Horváth Barnabás,  Király Zalán, Laman Richárd, Nagy Benedek, Nagy Botond, Pintér Dávid, Reinis Scerbinskis, Világi Kristóf

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink