114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

26. Szarvasűzők MEFOB - teljes megújulás hagyományokra és sikerekre építkezve

A hagyományait, részt vevő hallgatók és képviselt felsőoktatási intézmények számát tekintve a magyar egyetemi sport egyik legjelentősebb sportrendezvénye, a Bosch Szarvasűzők országos váltófutóverseny idén több szempontból megújult: a hallgatókat és a futótársadalmat a szervezők teljesen új útvonallal, kategóriákkal, arculattal és számos meglepetéssel várták. 

A hagyományait, részt vevő hallgatók és képviselt felsőoktatási intézmények számát tekintve a magyar egyetemi sport egyik legjelentősebb sportrendezvénye, a Bosch Szarvasűzők országos váltófutóverseny idén több szempontból megújult: a hallgatókat és a futótársadalmat a szervezők teljesen új útvonallal, kategóriákkal, arculattal és számos meglepetéssel várták. 

A Miskolci Egyetem rendezte verseny Egerből indult, a futók a Bükki Nemzeti Parkon keresztül haladva (Felsőtárkány – Rejtek – Nagymező – Szentlélek – Ómassa) jutottak el Miskolcra. A sportesemény szimbolikusan összeköti az Eszterházy Károly Főiskolát és a Miskolci Egyetemet, valamint Eger és Miskolc városát – idén egyébként mind a négy intézmény állított ki csapatot vagy legalább néhány futóval részt vett az eseményen.

A Szarvasűzők utolsó része, amely a miskolci Hősök teréről indult és az egyetemi campus területén található Miskolci Atlétikai Centrumban ért célba, kisebb futófesztivállá szélesedett. Ezt a szakaszt teljesítette többek között dr. Kiss János, Miskolc város alpolgármestere, Horváth Zita, a Miskolci Egyetem általános rektorhelyettese és az intézmény további 12 oktatója, dr. Ollé János, az Eszterházy Károly Főiskola nemzetközi és tudományos rektorhelyettese, valamint a verseny névadó szponzorának felsővezetői, Javier Gonzalez Pareja, a magyarországi Bosch csoport vezetője és Somogyi András HR igazgató is. A versenyt népszerűsítette a Miskolci Egyetemi Atlétikai és Futball Club (MEAFC) számos fiatal kosárlabdázója és szüleik, akik szintén lefutották a verseny miskolci szakaszát.

A 84 km-es távot 79 csapat teljesítette, a résztvevők száma meghaladta az 1.000 főt. A Szarvasűzők első kategóriájában, a Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Váltófutó Bajnokságon (Váltófutó MEFOB) 27 csapat ért célba, közülük leggyorsabban a Szegedi Tudományegyetemet képviselő „Pajzán Majális”, 5 óra 19 perces idővel. A Váltófutó MEFOB 2. helyezettje az egri Eszterházy Károly Főiskola lett, a bronzérmet pedig a Debreceni Egyetem szerezte meg.

Az Open (nyílt) kategóriában a felsőoktatási intézmények hallgatói mellett szabadon indulhattak a futótársadalom képviselői. A kategória győztese a Trónfosztók fantázianevű csapat lett, 5 óra 11 perces idővel. Az idei verseny egyik különlegessége volt, hogy a szervezők 5 fős csapatok részére is hirdettek kategóriát, amelyek tagjai „félmaratoni” távokat felvállalva teljesítették az Eger-Miskolc távolságot – közülük a Vaccsuszirunáj Bükki Műhely névre hallgató alakulat volt a legeredményesebb.

Figyelemre méltó szakmai elismerés, hogy a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke, Gyulai Miklós is kipróbálta az új útvonalat, majd megtisztelte a záró ceremóniát is. Az ünnepélyes eredményhirdetés egyébként bővelkedett az illusztris vendégekben és ajándékokban. Az egyes kategóriák legjobbjainak járó értékes díjakat idén is a Bosch biztosította. A helyezettek egyedi éremkülönlegességben és tárgyjutalmakban részesültek, de számos különdíj is kiosztásra került. A rendezvényen a Magyar Egyetemi - Fősikolai Sportszövetséget Prof. Dr. Besenyei Lajos rector emiritus képviselte, aki a MEFOB kategória helyezetteinek adta át az érmeket.

A szervezési feladatokat a Miskolci Egyetemi Sportközpont, valamint a Miskolci Egyetem sportegyesülete, a MEAFC koordinálta.

Forrás: MEAFC

 

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink