114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

25. ALL STAR Kosár Gála 2016 - Visszavágtak az egyetemisták

U20-as válogatott - Egyetemi válogatott 72-79 (18-12, 18-20, 15-24, 19-23)

A tavalyi gálán az elő-meccsen az U20-as válogatott simán verte az egyetemi csapatot. Az első negyedben úgy tűnt, most is hasonló lehet a forgatókönyv, de a folytatásban az egyetemisták magukra találtak, és jobban, pontosabban játszva ellenfelüknél, ezúttal győztek.

2016. november 26. 

Tüskecsarnok, 600 néző. V.: Goda, Varga-Záray, Mészáros.

U20: Krajanski, DEMETER 12/3, Rudner 2, DURÁZI 13, Pápai 2. Cs.: Völgyi 6, MÁRIÁS 9/6, BOROS 7, Kozma 2, CSÁK 5/3, Bonifert, TAIWO 6, Miloch 4, KOCSIS 4.

MEFOB Egyetemi válogatott: Nagy Benedek 6/6, NAGY BOTOND 13/9, JAKAB 8/6, LIPPAI 7, Csákvári. Cs.: CZURA 17/3, KŐVÁGÓ-LASKA 9, Boinitzer 6, TAKÁCS 6, Mihalics 4, Földesi 3/3.

Az U20 ellen győztes MEFOB egyetemi és főiskolai válogatott a 2015-16-os MEFOB bajnoki szereplés alapján: 

Nagy Benedek - Debreceni Egyetem - DEAC
Nagy Botond - Debreceni Egyetem - DEAC
Czura Attila MVP - Nyíregyházi Egyetem - Nyíregyházi Főiskola SE
Földesi Marcell - Nyugatmagyarországi Egyetem - SZoESE
Jakab Zsolt - Eszterházy Károly Egyetem - Eger - Hész SE
Mihalics Gábor - Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem - BME-MAFC
Boinitzer Dávid - Testnevelési Egyetem - TFSE
Takács András - Pannon Egyetem - Veszprémi Egyetem SC
Lippai Szabolcs - Debreceni Egyetem - DEAC
Csákvári Csaba - Eszterházy Károly Egyetem - Eger - Hész SE
Kővágó-Laska Márk - Pécsi Tudományegyetem - Petőfi és Fia Sportegyesület
Debreceni Dániel - Testnevelési Egyetem -TFSE

Edzők: Dr. Nagy Ágoston - Debreceni Egyetem - DEAC
Váczi Péter - EKE Eger - Eszterházi Károly Egyetem - Eger - Hész SE

Az izgalmas rangadó előtt az egyetemi csapat játékosainak a 2016. évi Simple All-Star Kosárlabda Gála keretében megrendezett Egyetemi válogatott – U20 válogatott mérkőzésen történő részvételért Emléklapot adott át Dr. Székely Mózes, a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség főtitkára.
A meccs biztatóan indult: az egri Jakab Zsolt szép triplájával az egyetemisták szereztek vezetést, Demeter Attila és Durázi Krisztofer közeli kosaraival fordított az U20-as csapat. A korosztályos együttes próbálta "bevinni" a játékot a palánk alá, s ez eredményre vezetett az inkább távolról próbálkozó, s kissé lámpalázasaknak tűnő egyetemistákkal szemben.

A pontok mindkét oldalon szépen megoszlottak, a szakasz hajrájában Czura Attila 3 büntetőjével zárkózott fel 6 pontra az egyetemi együttes.

A második szakaszt Kővágó-Laska Márk és a szép szerelést is bemutató Mihalics Gábor villanásaival 7-3-mal indítva 2 pontra feljöttek az egyetemiek, mint egy falat kenyér, úgy kellett az U20-as együttesnek Máriás Gergely triplája, amely után Demeter a "főállásban" csapattársa, Kővágó mellett szerzett kosarat.

A szakasz közepén látszott, hogy az U20 összeszokottabb, egy 11-2-vel 10 pont fölé növelték előnyüket Pór Péter tanítványai. A félidő hajrájában az egyetemieknek Nagy Benedek triplája adott lökést, újra villant Czura és Kővágó, Nagy Botond triplájával pedig a félidő utolsó 4 percét 11-4-re nyerve 4 pontra faragták hátrányukat.

A második félidő úgy kezdődött, ahogy az első befejeződött: Nagy Botond hármasával, 1 pontra jött föl az egyetemi együttes. Durázi Krisztofer felelt kosár plusz büntetős játékkal. a Nagy fivérek elkapták a fonalat, egy-egy újabb triplájukkal fordított az egyetemi csapat, sőt Lippai Szabolcs szerencsés előzmények után dobott kosarával 3 ponttal ellépett.

Az U20-as együttes ekkor eléggé egyemberesnek tűnt, Durázin kívül más nem igazán jelentett veszélyt a hallgatók kosarára, igaz közeli kísérleteinél elég zavaró volt, hogy ott "tornyosult" Kővágó-Laska, aki nem egy dobást blokkolt igen látványosan. A negyed hajrájában Boinittzer Dávid duplája, majd Földesi Marcell hármasa után 10 pontosra nőtt az ekkor remekül játszó egyetemi csapat előnye.

Rendezetlen védelem ellen Taiwo Samuel zsákolt hatalmasat, majd Csák Bence hármasával 5 pontra zárkózott fel az U20-as válogatott a negyed végén.

Taiwo és Boros Márk révén két U20-as kosárral kezdődött a negyedik negyed, Boinitzer villant az egyetemieknél. Fej-fej mellett haladtak a felek, majd Czura hármasa tolta meg az egyetemiek szekerét. Máriás villant az U20-as csapatban, az egyetemieknél pedig rendezetlen védelem ellen Takács András volt eredményes.

Felpörgött, látványos, élvezetes lett a meccs, mindkét oldalon egymást követték a szebbnél szebb megoldások, látványos kosarak. Jakab triplájára Boros felelt 2+1-es akcióval, "tapadt" az U20-as válogatott az egyetemire, igazi presztízscsata lett a találkozóból, az egyetemieknél nem először játszott össze remekül a korábbról egymást túl jól vélhetően nem ismerő Czura és Takács. Demeter triplájával ismét feljött egy pontra az U20, ám ekkor Lippai, Jakab majd Czura villant, miközben az U20-as gárda elsietett pár támadást, így az egyetemi együttes győzött.

A mérkőzés legértékesebb játékosa Czura Attila a Nyíregyháza játékosa lett az egyetemi csapatból.

Képek a mérkőzésről

Forrás: Botár László, képek: Práczki Péter

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink