114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

23 pontos hátrányból fordított a TF, simán nyert a fővárosban a bajnok

A múlt héten egyetlen igazán izgalmas összecsapást játszottak a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban. Győrben a vendéglátó Mosonmagyaróvár a félidőben 23 ponttal vezetett a TF ellen, de a fővárosiak szünet után fordatani tudtak. A SMAFC tartalékosan is nyerni tudott a Petőfi  SE otthonában. Keleten A Közgáz az ELTE csapatát, a címvédő Debrecen az NKE együttesét, a Miskolc pedig a Szegedet verte simán. A Medikusok meglepően jól tartották magukat Nyíregyházán. 

NEMZETI EGYETEMI KOSÁRLABDA BAJNOKSÁG, FÉRFIAK

Keleti csoport:

Közgáz-ELTE-BEAC 83-63  (15-20, 30-17, 22-13, 16-13) 

Kinizsi u.  V.: Sentényi, Pohánka.

Közgáz: SZALAY 12/3, VÖRÖS 15/9, PÁLHÁZI 17/3, SZATMÁRI 9, Debreceni G. 4. Csere: VÁGVÖLGYI 12/6, Sebők 4, Horváth M. 7/3, Harsányi 3. Edző: Vladár Csaba.

ELTE-BEAC: Szekeres 4, Jakucs 4, Gyurcsányi 6/6, Debreceni J. 2, CZIBULA 20. Csere: MOKOS 9/6, SOMOSI 4., Molnár A. 6, Kondé 6, Mayer 2, Sveda. Edző: Varga Zsolt.

Szalay Ákos jól pörgette a hazaiak játékát, Vörös Miklós pedig jó dobóformával kezdte a meccset, hamar elhúzott 9-3-ra a Közgáz. Rendezték soraikat a vendégek, a hazaiak viszont kapkodni kezdtek. A negyed második felében Czibula Bence hatékony palánk alatti játékával feljött, majd fordított az ELTE, a szakasz végén 5 ponttal már a vendégek vezettek. Vágvölgyi Ádám triplája egy 7-0-s, fordítást jelentő Közgáz rohamot indított útjára, majd a szakasz közepén Pálházi Richárd és Czibula dobópárbaját láthatta a közönség, fej-fej mellett haladtak a felek. A félidő hajrája a Közgázé volt, amely egységes csapatmunkával egy 8-2-es futással és 8 pontos előnnyel térhetett pihenőre. Szünet után lendületben maradt a Közgáz, Vörös triplájával és Vágvölgyi duplájával 10 pont fölé nőtt a hazai előny, Szatmári ekkor jól tartotta a nála egy fejjel magasabb Czibulát, sőt Hováth Márton és Szalay is "bevert" egy-egy hármast, s közel 20 pontra nőtt a különbség. A szakasz hajrájában cseresorával letámadásra ment ki az ELTE, és ezzel többször is hibázásra kényszerítve a vendégátókat, s a 10 pontos léleketani határ közelébe küzdötte fel magát. A Közgáz a hajráig tartotta 10 és 15 pont közötti előnyét, a végjátékban pedig az ELTE játékosai több labdát eladtak, s az ezekből szerzett könnyű kosarakkal végül 20 pontra nőtt a különbség.

Vladár Csaba: Örülök annak, hogy az első tizenöt perc gyenge játéka után összeállt a védekezésünk, és ennek köszönhetően sikerült a saját ritmusunkban játszani. Szünet után ellenfelünk védekezésváltása kicsit megzavart bennünket, de a győzelem nem forgott veszélyben.

Varga Zsolt: Jól kezdtünk, de a második negyedben szétesett a játékunk, elengedtük a Közgázt. Ettől kezdve csak futottunk az eredmény után, de nem tudtuk szorossá tenni a mérkőzést, gratulálok a Közgáznak.

Statisztika

NKE SE - Debreceni Egyetem 46-94 (14-24, 11-23, 5-23, 16-24)

Mányoki u. V.: Józsa, Lázár.

NKE SE: Laczó 3/3, Csaba 6/6, Marton 5, Kaló 8, SOLYMOSI 19/9. Csere: Zsámár D. 5, Polyák. Edző: Dr. Gyarmati István.

Debreceni Egyetem: Asszú 10, ASZTALOS 32/12, Szűcs B. 7, OLÁH 8/3. BAK 20. Csere: SZŰCS M. 17/9

A debreceni csapat már a mérkőzés elején magához ragadta a kezdeményezést és előnyét fokozatosan növelve, magabiztos győzelmet aratott.  A hazai gárda ezen a mérkőzésen nem tudta megközelíteni a korábbi mérkőzéseken nyújtott játékát, csak néhány alkalommal tudott felnőni ellenfele szintjéhez.

Dr. Gyarmati István: Erősebb és képzettebb ellenfél ellen kellett helyt állni. A legnagyobb különbség mégsem ebben volt, hanem a hozzáállásban. Sajnos a szezon leggyengébb játékát nyújtottuk. Gratulálok ellenfelünknek a győzelemhez! 


Ferenczi Tamás: Nagyon jó sebességgel játszottunk, a nagyon szimpatikusan küzdő hazai csapat ellen és megérdemelten nyertünk.

Statisztika 

Nyíregyházi ESE - Debreceni Medikus SE 81-69 (33-12, 15-18, 15-20, 18-19)
Nyíregyháza, Egyetemi csarnok  V.: Sallai, Molnár P.
Nyíregyházi ESE: CZURA.31/12, VIDA 16/6, Kovács Z.10, FÖLDESI N.17, Horváth B.3, Csere: Jánkfalvi 4, Horányi. Edző: Hegedűs Ferenc
DMSE: BUJDOSÓ 24/3, Papp M 2,  VESZPRÉMY 16/12,
Velkey, PROKAJ 19. Csere: Cseh R. 8, Kovách A, Malkócs Zs, Nagy S., Rácz P. Edző: Kovács István

A hazai csapatból sérülés miatt jó néhány meghatározó játékos hiányzott, de az első negyedben Czura Attila vezérletével 21 pontos előnyt szerzett a szabolcsi legénység. Ez, mint később kiderült, nyerőnek bizonyult. A lelkes, és helyenként kifejezetten ügyesen kombináló vendégek nem adták olcsón a bőrüket, csökkentették hátrányulat, de nem tudták  igazán szorossá tenni a találkozót.  A hazai csapat játékosai nagyon gyengén (6/30, 20% tripla) dobtak távolról, de többek között a 17 pontos, 10 lepattanós dupla-duplával záró Földesi Norbert hasznos játékának köszönhetően azért hozták a kötelező győzelmet az élcsapatokkal egyre szorosabb meccseket játszó DMSE ellen.

Hegedűs Ferenc: Gratulálok a csapatnak, volt pár hiányzó játékosunk de nélkülük is tudtuk hozni amit szerettünk volna. A cseréink játékával nem vagyok megelégedve, nekik még fejlődni kell.

Kovács István: Egy nagyon kellemes hangulatú mérkőzést vívtak a csapatok. Tényleg baráti volt a hangulat és meglepően szoros lett a végeredmény. Gratulálok a csapatomnak és gratulálok a nyíregyházának.

Statisztika

Miskolci Egyetem - Szegedi RSC 112-53 (34-16, 27-11, 32-13, 19-13)
Miskolc, Egyetemi Körcsarnok V: Takács Z., Marton P.
Miskolci Egyetem: Orliczki Mát. 9, TAKÁCS D. 12/6, SZEPESI 25/15, KOPASZ 18/6, LIPPAI 19. Csere: Varga 14, JURÁNYI 9/3, Homoki 6.
Edző: Drahos Gábor.
Szeged RSC: Kamenik 2, Jegesi 7, Fehér 11/9, Kálmán 11/3, MAYER
20/6. Csere: Buj 2, Balog. Edző: Szablics Péter.

A szegedi mérkőzéshez hasonlóan ezúttal is miskolci siker született. A különbség annyi volt, hogy az őszi meccshez képest egy keretében szinte teljesen kicserélődött Szeged érkezett a Miskolcra.  A látványos támadásokkal nyitó házigazda végig játékát a 12-12 pontos és gólpasszos dupla-duplával záró Takács Dániel ügyesen szervezte. Miskolc végig magabiztosan játszva irányította a mérkőzést, és határozott védekezésének, valamint az 54-27-re megnyert lepattanó csatának köszönhetően fölényes győzelmet aratott, a szegediektől néhány szép felvillanásra futotta elsősorban a 20 pontos, 10 lepattanós dupla-dupláig jutó Mayer Ákos révén.

Drahos Gábor: Örömteli volt, hogy ilyen szép számban érkeztek a nézők a kettős mérkőzésre. A szegedieknek nem ízlett a határozott védekezésünk, így nagy arányú győzelmet tudtunk aratni. Lábon és fejben is elfáradtunk kicsit most a végére, így a szegediek pár szép támadással megmutatták, hogy az eredménytől függetlenül nem rossz csapat az övék sem.


Szablics Péter: Szerény csapattal érkeztünk, az ellenfél pedig megtisztelt azzal minket, hogy komolyan vette a játékot, így alakult ki a nagy különbség. Hosszú út vár még ránk, nem csak hazafelé, hanem abban, hogy fel tudjunk nőni az NB I B-s kerettel rendelkező egyetemi csapatokhoz.

Statisztika

 


Nyugati csoport:


PTE-EMES Petőfi SE - SMAFC 70-83  (21-23, 13-26, 19-20, 17-14)

Kozármisleny V: Dr. Danka, Szalóki.

PTE-EMES Petőfi SE: MÉSZÁROS M. 12, Komlódi D. 9/9,  Kövecs 6, Kárpáti 8, Fülöp Cs. 2. Csere: Győr M., SÜTŐ 18/6, PUNGOR 10/6, Szavai P. 5/3, Kovács D., Kovács A., Marton B. Edző: Sipos Ádám

SMAFC:  HORVÁTH CS. 16/3, Szegedi 2, BERNECZEI L. 30/3, Tukovits B. 6, RÁTVAY B. 29. Csere:  Hidvégi, Széplaki, Kőfaragó., Blahó. Edző: Rátvay Tamás

A szoros első negyedben a két csapat fej-fej mellett haladt. A másodikban a játékát ügyesen szervező, a 16 pontos, 10 lepattanós dupla-duplája mellé 7 gólpasszt is kiosztó Horváth Csaba, valamint a szintén dupla-duplával záró Berneczei László (30 pont, 16 lepattanó) és az ettől egyetlen pattanóval elmaradó Rátvay Balázs (29 pont, 9 lepattanó) vezérletével a soproniak csapata 15 pontos előnyt szereztek, amit elsősorban a sok támadólepattanójának köszönhetett. A vendégcsapat a 3. negyedben gyakorlatilag megtartotta, a záró etapban pedig növelni is tudta előnyét, vezetett már 23 ponttal is, csak az utolsó néhány percben sikerült a Sütő Attila vezette hazai együttesnek kozmetikáznia az eredményen.

Sipos Ádám: Sajnos nem voltak a fiúk jó formában, gyenge védekezéssel és dobószázalékkal ennyit tudtunk kihozni magunkból.

Rátvay Tamás: Tartalékos csapattal felállva és sok hibával játszva is sikerült nyernünk.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?hun_univn_533

 

Mosonmagyaróvár Széchenyi Egyetem - TFSE 90-96 (30-18, 28-17, 15-30, 17-31)
Győr, Egyetemi Edzőcsarnok V: Sebesi Gábor, dr Vajda Balázs
Mosonmagyaróvár Széchenyi Egyetem: Tóth R. 8/3, KÁMÁN 24/6, GEIGER 24/9, BARUTA 28/6, Nagy B. 2 Csere:  Mándity 2, Kaczmarski, Iváncsics 2. Edző: Laky Tibor
TFSE: Sinkovits 1, PETRUCSIK 28/12,   HORVÁTH K 33/3, HARIS  17/9, Novák 10,  Csere: Világi 5, Mező 2, Hole, Jókai, Horváth B Edző: Juhász Tamás

A mosonmagyaróvári csarnok technikai problémája miatt, Győrben került sor a mérkőzésre. A vendéglátók a dupla-duplával záró Baruta Richrd (28 pont, 10 lepattanó), valamint a Valentin-nap környékén sziporkázó két Bálint, Geiger és Kámán vezérletével villámrajtot vettek a mérkőzésen, így a TF már a 6. percben kénytelen volt a második időkérését is felhasználni. Ennek ellenére tovább robogott a hazai alakulat és a nagyszünetre közel harminc pontosra nőtt a hazai előny. A harmadik negyedre rendezte sorait a TF és a Horváth Kristóf-Petrucsik Bence-Haris Róbert-Novák Bence (ő 10 pontjával és 14 lepattanójával jegyzett dupla-duplát) egyre közelítette a hazaiakat. A negyed közepére a vendéglátóknál belső poszton fault problémák is jelentkeztek, majd a fáradság is kezdett úrrá lenni a mosonmagyaróvári csapaton. Ezek után versenyfutásba kezdtek a felek a különbséggel és a hátralévő idővel. A hajrát a TF bírta jobban, így egy igazán izgalmas mérkőzésen szerezte meg a győzelmet.

Laky Tibor: Az őszi odavágón egy negyedig tudtuk tartani a lépést ellenfelünkkel, most az extra első félidőnek köszönhetően három negyedig sikerült. A statisztikai mutatók és a játékunk alapján bátran készülhetünk a következő fordulókra. Mindkét csapatnak gratulálok a teljesítményéhez!

Juhász Tamás: Sport közhellyel élve, az első félidőben a "buszon maradtuk", s nagyon hamar komoly hátrányba is kerültünk. A félidei szünetben rendet tettünk a fejekben, s mondhatni egy másik csapat jött ki a pályára a második félidőre. Óriásit küzdöttünk, nagyon büszke vagyok a srácokra, megmutatták, hogy helyén van a szívük, s egymást "felhúzva" végül sikerült a félidei huszonhárom pontos hátrányt győzelemmé változtatnunk. Gratulálok a Mosonmagyaróvárnak is, nagyon jól játszottak!

Statisztika 

Fotó: Práczki Péter

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink