114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Magyarország rendezi a Súlyemelő Egyetemi Világbajnokságot 2022-ben

Újabb sikert ért el a magyar egyetemi sport! 2022-ben a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szolgál a Súlyemelő Egyetemi Világbajnokság helyszíneként!

Olvasási idő: 1,5 perc

Folytatódik az örvendetes tendencia, miszerint Magyarország szívesen látja a világ legjobb egyetemi sportolóit, s korábban már tizenkét alkalommal jártak hazánkban többek között a tájékozódási futás, evezés, fallabda, asztalitenisz vagy éppen a kézilabdázás legjobbjai. 2020-ban egyedülálló módon két sportágban is rendezünk Egyetemi Világbajnokságot: az amerikai futballisták Székesfehérváron találkoznak június 4. és 14. között, a legjobb triatlon-versenyzők pedig Kecskeméten versengenek majd június 27-28-án. 2022-ben a súlyemelők érkeznek hazánkba, hogy összemérhessék tudásukat.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem campusa lesz a Súlyemelő Egyetemi Világbajnokság helyszíne. Az NKE SE egy dinamikusan fejlődő sportegyesület, amely a súlyemelő világbajnokság rendezésével összefüggésben tervezi a súlyemelő szakosztály beindítását, hogy a világbajnokságon az egyetem képviseletében induljanak magyar súlyemelők.

Magyarországnak, és a MEFS-nek fontos, hogy hazánk is rendezzen valamely sportágban egyetemi világbajnokságot, melyeket kétévente szerveznek, a páros években. Dr. Koltay András, az NKE rektora, Dr. Szabó Tünde, az EMMI sportért felelős államtitkára valamint a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség is támogatta a magyar pályázatot, amelyet végül a FISU Magyarországnak, azon belül pedig a Nemzeti Közszolgálati Egyetemnek ítélt. A 2020-as Súlyemelő Egyetemi Világbajnokság az NKE campusán lesz, előreláthatólag július elején (július 4-8. között)

Szöveg: Janzsó Miklós

Fotó: Pixabay

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink