114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Universiade érmeseit köszöntötték ünnepélyes reggeli keretében az MTA Saroktermében

Csütörtök délelőtt ünnepélyes reggelin köszöntötte az idei 29. Nyári Universiadén érmet nyert sportolókat dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és dr. Palkovics László oktatásért felelős államtitkár a Magyar Tudományos Akadémián. A magyar egyetemi csapat az elmúlt ötven év egyik legkiemelkedőbb eredményét érte el.

Tizennégy éremmel (5 arannyal, 5 ezüsttel és 4 bronzzal) a nemzetközi ranglistán 14. helyen végzett a 140 fős magyar küldöttség. A dobogós helyezésekért és a 111 megszerzett pontért nemcsak a sportszakma, hanem egész Magyarország büszke rátok – fogalmazott Szabó Tünde. Az idei versenyen egyébként több magyar rekord is született, például vívásban a sportági éremversenyt 3 arany és 3 ezüstéremmel zárták.

A fogadáson Prof. Dr. Kiss Ádám, a Magyar Egyetemi–Főiskolai Sportszövetség (MEFS) elnöke köszöntő beszédében elmondta, legfontosabb feladatuknak azt tekintik, hogy minden akadályt elhárítsanak a versenyzők elől, így nekik csak a sportra kell koncentrálniuk.

Palkovics László hangsúlyozta, hogy a sportban elért siker és a jó iskolai teljesítmény nem zárják ki egymást, amire nagyon jó példa az Universiade magyar csapata. Az államtitkár kiemelte: az Universiadén való sikeres szereplés a jövő szempontjából is fontos és biztató, hiszen az olimpián való részvétel előszobája lehet.

Forrás: EMMI

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink