114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

1367 polgár futott 1367 métert a PTE Történelmi Emlékfutáson, Pécsett

Örömmel adunk hírt az április 26.-án harmadik alkalommal megrendezésre került PTE 1367 Történelmi Emlékfutásról, amely a PTE Sportiroda Jubileumi Ötpróba rendezvénysorozatának 3. állomása is volt egyben.

A futás az elmúlt évekhez hasonlóan két irányból indult és a Széchenyi Téren ért véget: "Sörház- Széchenyi Tér", valamint a "48-as Tér- Széchenyi Tér".

A tavalyi rendezvényen a cél 1367 hallgató megmozgatása volt 1367 m-en, idén a jubileumi évre való tekintettel a szervezők létszámot növelni szerették volna, ami sikerült is, hiszen az eseményen több mint 2000 futó vett részt.

A rendezvény lebonyolításához „futónagyköveteket” (100 fő) kértek fel a szervezők, akik vállalták azt a feladatot, hogy segítették a sportirodát lelkes futók toborzásában. Meglepetés és öröm, hogy a futónagyköveteknek közel egyharmada külföldi hallgató volt. A futás szimbolikus, jellegű volt, hiszen az esemény a Pécsi Tudományegyetem alapításának 650. évére emlékeztetett, illetve erre kívánta felhívni a figyelmet.


Az Emlékfutás szervezéséhez és annak mozgósításához - a fennállásának 650. évfordulóját ünneplő intézmény szervezőin kívül - csatlakoztak a Kosztolányi Céltársulás lelkes aktivistái, akiken keresztül lehetőség nyílt arra, hogy a futás mellett 200 Ft-tal segítsék a résztvevők (teljesen önkéntes felajánlással) a határon túli diákok beiskolázását.

A szervezők ezzel is adtak egy esélyt azoknak, akik a magyar kultúrát tovább örökítik az ország határain kívül.

forrás: https://pte.hu/hirek/pte_1367_tortenelmi_emlekfutas

Forrás: PTE

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink